A beteggel való közvetlen kapcsolat bizalmat épít

Infostart
2017. december 11. 20:25
Az Országos Gerincgyógyászati Központ betegoktatási programja kapta meg idén a Nekem szól! Egészségértési fődíjat. Ferenc Mária, a program vezetője az InfoRádiónak elmondta: a közvetlen kommunikáció a legfontosabb, de audiovizuális, írott és internet alapú tájékoztatást is nyújtanak.

A konzervatív terápiás részlegen csoportos, interaktív órákat tartanak, mindennap más témában – mondta Ferenc Mária, hozzátéve, hogy így a betegek közvetlenül kérdezhetnek az intézet munkatársaitól.

„A gyógyszerszedéstől kezdve az étrendi szokásokig számos téma napirendre kerül. Ez rendkívül népszerű a betegek körében, és az ő kérésükre mindezeket ki is adtuk írott formában, illusztrációkkal: fotókkal, ábrákkal teletűzdelt gerinckontroll kézikönyvet készítettünk.”

Az Országos Gerincgyógyászati Központ főorvosa hozzátette, októberben elkészült egy tizenöt részes oktatófilm-sorozat, amelyet a betegek a kórteremben az ágyukból is nézhetnek. Ferenc Mária elmondta, a műtétes betegek részletes tájékoztatását egy erre képzett személy végzi, a honlapon keresztül pedig azok is számos információt - diagnosztikától a terápiás lehetőségeken át a legújabb kutatási eredményekig - találnak, akik még nem szorulnak kórházi ellátásra vagy ezt tudatosan megelőznék.

„Sikere van ennek is, de azért a közvetlen kapcsolat a legfontosabb, a felmérés szerint annak a legmagasabb a bizalmi indexe.”

Ferenc Mária elmondta, nagy örömmel fogadták az intézet munkatársai, a betegoktatói csapat felkészült és lelkes tagjai a mostani elismerést.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Jó a kiadvány, a honlap, de a legjobb a közvetlen kapcsolat a beteggel
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást