eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Az LMP nem vesz részt a szappanoperában

Az LMP országgyűlési határozati javaslatban kezdeményezi a korkedvezményes szolgálati nyugdíjak adómentessé tételét.

Demeter Márta, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, a kormány veszélybe sodorta a honvédség működőképességét, ezért az ágazatban érdemi modernizációra, versenyképes illetményekre és az állomány valódi megbecsülésére lenne szükség.

Szerinte a kabinet az elmúlt hét évben több mint 220 milliárd forintot vont el a honvédségtől, ennek következtében leépültek az ország katonai képességei.

Az ellenzéki képviselő rámutatott arra, hogy az alapszintű illetményfejlesztés nem tudta vonzóvá tenni a fiatalok előtt a katonai pályát, így az ágazat már több mint 8 ezres létszámhiánnyal küzd.

Az LMP képviselője szólt arról is, hogy pártja a parlamentben újra benyújtja azt a javaslatát, amely 2025-re a GDP 2 százalékára növelné a honvédség költségvetését. Az LMP emellett ötödszörre is az Országgyűlés elé viszi a Honvéd Egészségpénztár károsultjait támogató indítványát - fűzte hozzá.

Demeter Márta kérdésre válaszolva úgy fogalmazott, az LMP továbbra sem kíván részt venni abban a "szappanoperában", amelyet az ellenzék egy része folytat. Kijelentette, Orbán Viktor miniszterelnök egyetlen igazi kihívója Szél Bernadett, a párt társelnöke, kormányfőjelöltje, aki egyedüliként kínál valós megoldásokat az emberek valódi problémáira.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×