eur:
393.36
usd:
368.1
bux:
66117.02
2024. április 24. szerda György
Soros György ismét beleállt a kampányba

Soros György ismét beleállt a kampányba

A magyar származású amerikai üzletember ezúttal a Népszavában és a hvg.hu oldalán közölt egy véleménycikket. "A gyűlöletkeltés kudarca" című írásban figyelemelterelő, gyűlöletkeltő propagandakampánynak minősíti a nemzeti konzultációt és cáfolja, hogy bevándorlókkal akarja elárasztani Európát.

"A nemzeti konzultáció és eredményének közzététele egy olyan átfogó propagandakampány legújabb felvonása, amelyet az adófizetők pénzéből, a kormányhoz közel álló reklámcégeket gazdagítva finanszíroz egy olyan kormány, amely nem a köz javát, csak saját hatalmi és anyagi érdekeit tartja szem előtt" - írja Soros György. Ezt korábbi videóüzenetében is megfogalmazta:

„Tragédia Magyarországnak, hogy a jelenlegi kormánya a valóság kiforgatásával és a lakosság félrevezetésével próbálja magát hatalmon tartani.”

Az üzletember szerint a kormány gyűlöletkeltéssel akarta elterelni a figyelmet az oktatás és az egészségügy problémáiról, de kudarcot vallott. Cáfolja a Soros-terv létezését és saját brüsszeli befolyását, mint ahogyan azt is, hogy bevándorlókkal akarja elárasztani Európát.

Hangsúlyozza, hogy a befogadás szerinte is csak önkéntes lehet. Úgy fogalmaz, hogy a "nyílt társadalom" nem nyitott határokat és tömeges bevándorlást jelent.

"A nyílt társadalom azon a feltevésen alapul, hogy egyikünknek sincsen kulcsa a biztos igazsághoz, és a békés egymás mellett élés érdekében tiszteletben kell tartanunk mások, embertársaink, beleértve a kisebbségek véleményét. A nyílt társadalom – ahogyan Marxot kritizálva a filozófus, Karl Popper megfogalmazta – mindenek előtt a kritikus gondolkozáson, és a közérdeket érintő kérdések aktív társadalmi vitáján alapszik" - írja Soros György.

Felhívja a figyelmet arra, hogy a kormány a szülőföldje ellenségeként állítja be, pedig az elmúlt évtizedekben 400 millió dollárt költött el Magyarország támogatására.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Ezért borult meg tartósan a magyar költségvetés

Ezért borult meg tartósan a magyar költségvetés

A hazai költségvetési egyensúly megbomlásában szerepet játszik a gazdaság általános adóterhelésének utóbbi években történt csökkenése, amit nem követett a kiadások korrekciója - írja az Európai Bizottság egy elemzésében. Az anyag arra is felhívja a figyelmet, hogy az adócsökkentés egy része tulajdonképpen abból fakad, hogy az erősen adóztatott lakossági fogyasztás részaránya visszaszorult a GDP-ben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 14:11
×
×
×
×