eur:
393.83
usd:
365.5
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nagyon rossz hírek érkeztek hétvége előtt

Nagyon rossz hírek érkeztek hétvége előtt

Kiterjedt ködmező és jelentős csapadék miatt figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. A Dunántúlon havazás is várható.

Szombaton borult lesz az ég. Sokfelé várható csapadék: zömében eső, de a Dunántúlon, az Északi-középhegység térségében, majd hajnaltól a Duna-Tisza-közén is havas eső, havazás válthatja fel az esőt. Hajnaltól az északnyugati országrészben már kevesebb helyen eshet. Az északnyugatira forduló szél megélénkül, a Dunántúlon meg is erősödik. A hőmérséklet késő este 1 és 8 fok között alakul. Hajnalra -1 és +5 fok közé hűl le a levegő, a Tiszántúlon lesz a legenyhébb az idő.

Délután többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, csak a Nyugat-Dunántúlon lehet estétől vékonyabb, szakadozottabb a felhőzet. Északnyugat felől lassan megszűnik a csapadék, de a keleti országrészben még este is sokfelé várható havas eső, havazás. A Tiszántúlon késő délutántól vált át esőről a halmazállapot. Az északnyugati, északi szelet erős, a Dunántúlon és estétől északkeleten viharos lökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +5 fok között alakul, a Tiszántúlon lesz a legenyhébb. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között valószínű, a keleti megyékben a reggeli órákban áll be a maximum.

Vasárnap reggelre keleten is megszűnik a havazás, többnyire napos idő valószínű, estére növekszik meg nyugat felől a felhőzet. Késő este vegyes halmazállapotú csapadék lehet, főként az ország északi felén. A szél délire fordul, erős, északnyugaton viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5 fok között alakul, de délnyugaton kissé hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +4 fok között alakul. – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Figyelmeztető előrejelzés szombat éjfélig

A kiterjedt ködmező az északkeleti országrészbe szorul pénteken napközben vissza, de délután arrafelé is javulhatnak valamelyest a látási viszonyok. Pénteken a Dunántúl középső és délnyugati megyéiben, holnap pedig a Tiszántúlon hullhat területi átlagban is jelentős, 15-20 mm-t meghaladó mennyiségű csapadék.

Péntek este a Dunántúlon előbb a hegyekben, majd másutt is az eső fokozatosan havazásba vált át. Szombat délelőttig a dunántúli hegyekben szinte mindenütt, Veszprém megyében az alacsonyabban fekvő vidékeken is kialakulhat több centis hóréteg, majd megszűnik a csapadék. A Dunától keletre síkvidéken a váltás inkább csak a szombat délutáni, esti órákban következik be, és a Tiszántúlon ezután pár centis vizes hótakaró alakulhat ki.

Az Északi-középhegységben - különösen annak keleti felén - viszont a szombati nap nagy részében havazni fog, és 5 cm-t akár jóval meghaladó mennyiség is lehullhat.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×