Drasztikus leépítés jön

Infostart
2017. december 8. 06:52
Az erőműviberendezés-gyártás világszerte rossz formában van, és Magyarországot is érinti a GE Poweren keresztül. A cég vezetősége tegnap a gyárban bejelentette: körülbelül 140 alkalmazottat érinthet a tervezett létszámcsökkentés - írja a Magyar Idők.

"A veresegyházi telephelyet érintő intézkedéstervezet egy globális lépés része, amelynek célja az üzletág és a munkavállalók többsége munkájának megvédése, továbbá a jövőbeli növekedés és versenyképesség megalapozása" – közölte a lap érdeklődésére a GE Power Veresegyház gyárigazgatója.

Lencsés Gergő elmondta, hogy a veresegyházi üzem termelési kapacitásait a stagnáló piaci igényekhez kell igazítani. Az intézkedések végrehajtása esetén mintegy 140 munkavállalót érintene a létszámcsökkentés, ami a GE magyarországi dolgozóinak egy százaléka.

Arról, hogy jellemzően milyen képzettségű dolgozókat bocsátanának el, a gyárigazgató nem kívánt nyilatkozni, tekintettel arra, hogy még nem kezdődött el az egyeztetés a munkavállalói érdekképviseleti szervekkel. Lencsés Gergő azt azonban leszögezte: a cég elkötelezett abban, hogy az intézkedések által érintett munkavállalói­nak támogatást nyújtson.

A globális szinten 12 ezer főt érintő létszámleépítés és a 2017 során már végrehajtott megtakarítások várhatóan egymilliárd dolláros költségmegtakarítást eredményeznek a GE Powernél jövőre, ám Magyarországra vonatkozó adatok egyelőre nincsenek - írja a Magyar Idők.