Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kezdődhet a sportkórház megújítása - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Meglátszik a rendőri készenlét: tavaly számottevően csökkent a karácsonyhoz köthető bűnesetek száma – írja a Világgazdaság. A Magyar Nemzetben interjút olvashatnak Kósa Lajossal, a korcsolyaszövetség elnökével az Istvánmezőre tervezett nemzeti korcsolya-központról.

A Magyar Idők arról ír, hogy akár már évi félmilliárd forintos költségvetési támogatás elég lenne ahhoz, hogy a jelenleginél lényegesen kevesebb idős ember kerüljön kórházba, illetve haljon meg bakteriális tüdőgyulladás következtében. A szakemberek évek óta szorgalmazzák, hogy a csecsemőkhöz hasonlóan az időseknek is tegyék ingyenessé a pneumococcus okozta fertőzés elleni védőoltást.

Meglátszik a rendőri készenlét: tavaly számottevően csökkent a karácsonyhoz köthető bűnesetek száma – írja a Világgazdaság. A lap kiemeli, hogy a bűnmegelőzés azért is a legfontosabb hatékonyságnövelő elem, mert a felderítési mutatók az ilyen bűnesetekben még rendkívül gyengék. A lap cikke szerint tavaly decemberben alig több mint hétezer lopást regisztrált az Országos Rendőr-főkapitányság, ami 40 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban.

 A Magyar Nemzetben interjút olvashatnak Kósa Lajossal, a korcsolyaszövetség elnökével az Istvánmezőre tervezett nemzeti korcsolya-központról. A sportvezető kedden bemutatott tervekről azt mondta, hogy a létesítmény kivitelezési munkálatai 2019-ttől 2021 végéig tarthatnak, várhatóan 2022-től lesz használható a csarnok. Kósa Lajos arról is beszélt, hogy a győztes pályázó 43 milliárd forintra becsülte a beruházás költségvetését, amely azonban az építőipari alapanyagárak miatt még változhat.

A Portfolio arról közöl összeállítást, hogy aki idén indít nyugdíjcélú megtakarítást és meg is teszi az első befizetést, jövőre már vissza is igényelheti a 20 százalékos, összesen akár 280 ezer forintos állami támogatást. A portál megmutatja azt is, hogy melyik államilag támogatott öngondoskodási formát miért érdemes elindítani.

Kezdődhet a sportkórház új helyének a felújítása – írja a Napi.hu. A portál kiemeli, hogy az Országos Sportegészségügyi Intézet új épülete a 11. kerületi Karolina úton lesz, ahol korábban az érsebészeti klinika volt. A beruházás a végleges ára 1 milliárd 705 millió forint lett. A feladat a klinika épületében a kórtermek, valamint a radiológia és a műtő részleg kialakítása lesz, elvégzik tovább az épületgépészeti és épületvillamossági munkákat is. A sportkórház korábbi épületeit a Testnevelési Egyetem kapja meg.

 A Világgazdaságban arról lehet olvasni, hogy több mint 366 milliárd forint értékben kötöttek új fogyasztásihitel-szerződéseket a háztartások az idén október végéig, ez 33,5 százalékkal meghaladja az egy évvel korábbi adatot, a 2015 első tíz hónapjában kihelyezett hiteleknek pedig csaknem a duplája.