eur:
393.67
usd:
369.43
bux:
65712.39
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Veronai buszbaleset: elképesztő vádak

Veronai buszbaleset: elképesztő vádak

Az olaszországi tárgyalás előtt egy levélben szedték össze az eddig tudomásukra jutott információkat a gyászoló családok.

Még idén elkezdődhet a veronai buszbaleset tárgyalása Olaszországban – tudta meg az ATV Híradó. A gyászoló családok elhúzódó perre számítanak. Közben a szülők nyílt levélben tiltakoznak a tragédiában érintett buszos cég és dolgozói ellen. A cég vezetője nem akarta kommentálni a levélben leírtakat.

A levélben összegyűjtötték a baleset óta tudomásukra jutott információkat és tapasztalataikat. A januári balesetben a budapesti Szinyei Merse Pál gimnázium diákjai, tanárai és kísérők – összesen 17-en – haltak meg, miután buszuk a szalagkorlátnak hajtott és kigyulladt.

A szülők szerint a határt nem lehet átlépni plusz tartállyal, ezért törvénysértés is lehet ez a tevékenység.

„Tudjuk, hogy az első vizsgálat nagyon gyorsan megtörtént a baleset után, akkor megtalálták a póttartályokat a Pizolit autóbuszaiban, majd egy második vizsgálat következett néhány nap múlva, amikor már az összes tartály ki volt szerelve.

Természetesen nagyon leleményesek voltak a hatóság szakemberei, egy kiskunfélegyházi hulladéktelepen megtalálták a már éppen préselés alatt álló póttartályokat”

– nyilatkozta az ATV-nek az egyik gyászoló szülő.

Arról is beszélt, hogy bár a magyar hatóságok készségesek, információt nem adnak ki nekik. Éppen ezért rendszeresen jár Olaszországba és személyes kapcsolatban áll egy kinti jogásszal. Tőle tudták meg az olasz vizsgálati eredményeket is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×