eur:
394.4
usd:
370.04
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Miért vonzó a panelházak harmadik emelete?

Miért vonzó a panelházak harmadik emelete?

Az alsó szinteken lévő lakások mellett a panorámás, magasabb emeleti otthonok a kedveltebbek a panellakást keresők körében. A legfölső emelet – negyedik vagy tizedik – viszont általában kevésbé vonzó - írja a Magyar Idők.

Egy téglaépítésű társasház lakásai között jóval kisebb eltérések lehetnek, egy paneltömb esetében azonban nagy jelentősége lehet annak, hogy az adott otthon hányadik emeleten található. A Duna House tapasztalatai szerint míg az első, a második és a harmadik emeleti panellakások átlagosan kevesebb mint két és fél hónap alatt értékesíthetők Budapesten vagy éppen Debrecenben és Pécsett, addig a negyedik, ötödik, hatodik és hetedik emeleti ingatlanoknál már több mint három hónapot kell várnia egy-egy tulajdonosnak a vevőre. A nyolcadik és azt követő emeletek lakásait ismét gyorsabban – átlagosan 78 nap alatt – lehet eladni. A fölső emeletek esetében értéknövelő, ezáltal az eladást elősegítő tényező lehet a kilátás.

A közvetítő hálózat elemzése szerint igazán „kritikusnak” a négyemeletes panelépületek negyedik emelete számít. A legfölső szintnél sokan tartanak az esetleges beázásoktól, másrészt számos ilyen épületben nincs lift, négy szintet azonban már nem szívesen mászik meg sem egy idős ember, sem egy babakocsis fiatal pár.

Az Ingatlan.com adott lakótelep eladó lakásait összevető elemzése szerint a legolcsóbban a földszinti és a tizedik emeleti lakásokat kínálják a tulajdonosok. Szintén olcsóbbnak számít a fél- és az első emelet, valamint a kilencedik szint, majd ezeket követve az ötödik emeleti ingatlanok számítanak még kedvezőbb árfekvésűnek. A legtöbbért a harmadik emelet otthonait kínálják, a negyedik szint a második legdrágább. A harmadik szint általában is elég kedvelt, ugyanakkor itt a felső szintek lakásait nem értékeli felül a panoráma – vagy nem is rendelkeznek jó kilátással - írja a Magyar Idők.

Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×