eur:
393.82
usd:
367.86
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Csatazaj Dobogókőn: beszakadt koponya vetett véget a driftelésnek

Csatazaj Dobogókőn: beszakadt koponya vetett véget a driftelésnek

Driftelő autósok tartják rettegésben éjszakánként a dobogókői lakókat és turistákat. A hétvégén egyiküket majdnem agyonverték, amikor szóvá tette a zajt -- értesült az InfoRádió.

A Piliszentkereszthez tartozó Dobogókő a Visegrádi hegység legmagasabb pontja. Népszerű kirándulóhely, amit télen sok túrázó és síelő keres fel. December 2-án éjjel a helyi fogadó jurtatáborában lakók száguldó autók zajára ébredtek fel. A fagyott hóval borított Eötvös Loránd sétányon autók drifteltek.

Amikor a nagy sebességgel haladó autót szándékosan csúszásban és forgásban tartja a sofőr - ezt nevezik driftelésnek. Szombaton éjjel több autós órákig próbálkozott ezzel Dobogókőn, ezért két ott alvó turista - egy férfi és egy nő - felkelt, kisétált hozzájuk, és kérdőre vonta őket. Az egyik kocsiból heten vagy nyolcan kiszálltak, a nőt körbeállták, és megfenyegették, a férfinak pedig egy botütéssel beszakították a koponyáját, majd mindannyian elmenekültek.

Az InfoRádió a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságtól megtudta, hogy a Szentendrei Rendőrkapitányság testi sértés bűntett kísérletének gyanúja miatt nyomoz az ügyben. Több dobogókői lakostól és vállalkozótól úgy értesültünk, hogy a driftelők évek óta terrorizálják az ott élőket és a turistákat, a hatóság azonban a bejelentések ellenére semmit sem tesz ellenük.

A szentendrei rendőrök a közúti driftelésnek kedvező időjárási körülmények és útviszonyok megjelenésével egyidejűleg fokozott ellenőrzéseket, közlekedési akciókat szerveznek a szabályszegő cselekmények visszaszorítása érdekében. A tetten ért autósok szabálysértési eljárásra számíthatnak.

Megkérdeztük azt is, hogy a driftelés önmagában jogsértés-e. A rendőrség erre nem tudott egyértelmű választ adni, de felhívta a figyelmet a Kreszre, amelynek 3. paragrafusa kimondja, hogy egyetlen közlekedő sem veszélyeztetheti a másikat. Minden ilyen esetet egyedileg vizsgálnak ki - olvasható a válaszlevelükben, amelyben jelzik, hogy a közterületi kamerák felszerelése segíthetne megelőzni vagy felderíteni az ilyen ügyeket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?

Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?

Ismét mozgolódik a magán-nyugdíjpénztári piac, a meglévő négy szolgáltató száma lefeleződik: nyártól már csak a Budapest és a Horizont Magánnyugdíjpénztár marad. A számok azt mutatják, hogy magasabb összegre lett jogosult a megmaradt 51 ezer pénztári tag, mint az a több mint 3 millió, aki 13 éve a kilépés mellett döntött. Csakhogy a maradóknak is választaniuk kell, ha elérik a nyugdíjkorhatárt, és úgy tűnik, hacsak nem haladja meg jelentősen a pénztári járadék összege az állami nyugdíjat, érdemesebb inkább a visszalépés mellett dönteni. Mutatunk egy hüvelykujjszabályt, ami segíthet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×