eur:
393.1
usd:
367.26
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Bogyay Katalin Kiemelkedő Nemzetközi Női Vezető díjat kapott

Bogyay Katalin Kiemelkedő Nemzetközi Női Vezető díjat kapott

Bogyay Katalin, Magyarország ENSZ-nagykövete nyerte el a Celebrating Women International nőjogi szervezet Kiemelkedő Nemzetközi Női Vezető - 2017 díját.

Több évtizedes kiemelkedő nemzetközi munkájáért, az évek alatt emberek százainak életébe hozott pozitív változásokért, a világ megsegítéséért és jobbá tételéért való elkötelezettségéért jutalmazták Bogyay Katalin ENSZ-nagykövetet a hétvégén átadott elismeréssel.

„Ahogy a világ egyre inkább összekapcsolódik, mind több olyan emberre van szükség, aki tudja, hogy miként kell együttműködni”

– mondta az InfoRádiónak a kitüntetett ENSZ-nagykövet.

Bogyay Katalin sok más mellett dolgozott az UNESCO közgyűlés elnökeként, a Londoni Magyar Kulturális Központ Igazgatójaként, UNESCO-nagykövetként is. Azt mondta, a konfliktusok megelőzésében és megoldásában komoly szerepe van a nők vezetői képességének és az érzékeny problémafelismerésüknek, és ezzel élni kell az ENSZ-ben és a világ minden pontján.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy milyen fontos szerepe van a dialógusnak a nemzetközi kapcsolatok alakításakor. „Ha nem tudunk egymásra hallgatni, és nem tudunk nyitottan a másik felé fordulni, akkor hogyan tudnánk békét kötni?” – tette fel a költői kérdést az ENSZ-nagykövet.

Bogyay Katalin az ENSZ női nagykövetei körének vezetője – a 193 kirendeltség vezetőből 37-en hölgyek –, és többed magával irányítja a világszervezetben dolgozó női diplomaták mentorprogramját is. Elmondása szerint, mindig igyekszik híd szerepet betölteni hallgatósága és Magyarország között.

„Egy nagy családnak vagyunk a részei”

– fogalmazott. Kérdés, hogy mit tudunk a világból befogadni, és mit tudunk adni neki. Véleménye szerint a magyar kultúra lényege, hogy inspirál és befogad.

Bogyay Katalin ENSZ-nagykövet mellett idén többek között Laura Bush korábbi first lady és Nicola Sturgeon, Skócia miniszterlenöke kapta meg a Kiemelkedő Nemzetközi Női Vezető díját.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×