eur:
395.77
usd:
372.85
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Egyelőre nem tud bemenni a villamos a kocsiszínbe

Egyelőre nem tud bemenni a villamos a kocsiszínbe

Nem férnek be a villamosok a most épülő új budafoki kocsiszínbe - írja az Index. A BKK elismerte a hibát, amelyet egy rossz helyre telepített oszlop okozott, a hiba elhárításán már dolgoznak.

Sajtóértesülések szerint nem tudnak beállni a villamosok az új budafoki kocsiszínbe. Az Index cikkében az Újbuda másképp blogra hivatkozva írt arról, hogy néhány hete megérkeztek az első járművek Budafokra, hogy birtokba vegyék a mintegy hatmilliárd forintból megvalósult kocsiszínt, de nem fértek be.

A portál a forrásaira hivatkozva azt írta, hogy az új remíznél van egy rossz helyen lévő oszlop, emiatt az egyik, a Forgalmi utcával párhuzamos, rövid vágányra nem lehet bemenni. Az ok: a kivitelező rossz helyre telepítette az oszlopot, ezt át kell helyezni.

A BKK az Index megkeresésére azt válaszolta, hogy a budafoki kocsiszín építésekor a felsővezeték-oszlopok elhelyezése és a felsővezeték-rendszer kiépítése után volt csak látható, hogy egy hiba miatt a Forgalmi utca oldalán lévő 17-18-as vágányok között felállított oszlop akadályozza a villamos elfordulását. Az akadályt jelentő oszlop csak két másik oszloppal váltható ki. Az új oszlopok alapozása már megtörtént, december közepéig beemelik a helyükre, és ráhelyezik a felsővezetéket. A BKK vizsgálja, ki tehető felelőssé a hibáért. Hozzátették: egyelőre tart a kivitelezés, a hibajavítás még a műszaki átadás előtt befejeződik, azaz a hiba nincs hatással a kocsiszín jövőbeni üzemeltetésére.

A budafoki kocsiszínt az elmúlt évtizedekben többször bővítették. Az épületek állapota rossz volt, a vágányhálózat a korábbi HÉV igényeit tükrözte, az eltúlzott méretű váltók rengeteg helyet foglaltak el. Ezért a telep nagy részét elbontották, teljesen új lett vágányhálózat, valamint több új csarnok és irodaház épült.

A szerződés alapján a kivitelezési munkák 2016 júliusában kezdődtek, és az eredeti tervek szerint 2017 végéig tartanak majd. Az 5,7 milliárd forintos beruházást 99 százalékban az Európai Unió és kisebb részben magyar állam finanszírozza - olvasható az Indexen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 05:00
×
×
×
×