Két borvidéken dolgozni nagyon izgalmas

Infostart
2017. december 1. 17:28
Szombaton Borbála napi nyitott pincenap és kóstoló várja az érdeklődőket az Etyeki Kúria Borgazdaságban.

Az Etyeki Kúriánál hagyomány, hogy Borbála nap környékén borkóstolót és -bemutatót tartanak, igyekeznek az újdonságokat megismertetni a közönséggel, és a pincészet új borait felszolgálni  – mondta az InfoRádiónak Mérész Sándor, a borgazdaság főborásza. A kúria két borvidéken dolgozik, így a rendezvényen megkóstolhatók az etyeki fehér és a soproni vörös borkülönlegességek is.

„Két borvidéken dolgozni nagyon izgalmas” – emelte ki a főborász. 2007-ben szüreteltek először az újabb, Soproni szőlészeti területen, ahol eredetileg régebbi növények voltak, így jelentős ültetvényátalakítási munkákra volt szükség. Az terjeszkedés egyik szépsége, hogy újra felfedezzék a kékfrankost – tette hozzá Mérész Sándor. De az eddig déli borfajtának tartott merlot is szép arcát mutatja Sopronban – tette hozzá.

A Borbála napi eseményen 2015-ös italokat mutatnak be, mely évben kimondottan meleg és kicsit aszályos esztendő volt, a hűvösebb etyeki és a soproni borvidék nagyon jól teljesített. Gyümölcsös, zamatos borok készültek. 


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Mérész Sándor: két borvidéken dolgozni nagyon izgalmas
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást