eur:
392.87
usd:
365.97
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Gyurcsánynak üzent az RMDSZ-elnök - hetilapszemle

Kelemen Hunor, Hegedűs Éva, Csányi Vilmos – három interjú a hetilapokból.

Romániának nincsenek közös nagy eredményei, ezeket kell pótolni magyar-ellenességgel – vélekedik a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke a Heti Válasznak adott interjúban. Amint a hetilap fogalmaz, Kelemen Hunor azóta számít közellenségnek Romániában, amióta kimondta, hogy a magyarok nem ünneplik 1918. december elsejét. A politikus Gyurcsány Ferencnek is üzent, aki nemrégiben kampányt indított, hogy vonják meg a határon túli magyarok kettős állampolgárságát. 

A Gránit Bank elnök-vezérigazgatója a Figyelőnek elmondta, hogy miközben a nemzetgazdaság trendjei egyértelműen jó irányba mutatnak, addig a hazai bankszektor finoman fogalmazva nincs az élmezőnyben. Hegedűs Éva szerint a legfontosabb kihívás, hogy az uniós források csökkenése vagy esetleges megszűnése esetén is képes legyen a gazdaság a felzárkózásra, az átlagosnál gyorsabb növekedésre. A vezető bankár hangsúlyozta, hogy minden választásban van rizikó, de a 2018-as évben nem lát gazdasági-pénzügyi kockázatot. 

A HVG interjút készített Csányi Vilmos etológussal, aki szerint a testi kontaktust látványosan kerülő kultúrában élünk. A nemrégiben megjelent Hiedelmek című könyvében a testiségről és a távolságtartástól ír, kiemelve azt, hogy a hiedelmek az emberi gondolatok építőkövei.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×