eur:
393.54
usd:
364.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Felszabadult Budapest

Felszabadult Budapest

Feloldották a Kína-Közép-Kelet-Európa csúcstalálkozó miatt elrendelt ideiglenes forgalomkorlátozásokat és területlezárásokat Budapesten - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata szerda délben az MTI-t.

Közleményükben felidézték: a Kínai Népköztársaság, valamint közép-kelet-európai országok miniszterelnökeinek budapesti csúcstalálkozójával összefüggésben a külföldi delegációk útvonalainak biztosítása miatt a rendőrség vasárnaptól "a belváros egy jól körülhatárolt területén" folyamatos lezárásokat, a főváros egyéb területein pedig szakaszos és időszakos forgalomkorlátozásokat vezetett be.

Azt írták: a rendőrök - a védett személyek biztonságának szavatolása mellett - kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy a korlátozásokat mindig csak a legszükségesebb ideig és mértékben tartsák fenn - emelték ki, megjegyezve: bár a lezárások Budapest közigazgatási területének "egy százalékát sem érintették, azok így is próbára tették a közlekedők türelmét".

A rendőrök tapasztalatai szerint a járművezetők, a közösségi közlekedést választók és a gyalogosok is "megértéssel és fegyelmezetten alkalmazkodtak a megváltozott forgalmi körülményekhez" - olvasható a közleményben, amelyben a rendőrök is megköszönték az emberek türelmét.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×