eur:
394.36
usd:
370.11
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Kapnak egy hetet az autósok

Idén már december 1-től beszerezhetők a 2018-as országos éves és megyei e-matricák - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Tavaly a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) december 8-tól tette lehetővé az autósok számára, hogy elővételben megvásárolják az erre az évre szóló éves e-matricákat. A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. kimutatásai alapján az érvényességi idő kezdete előtt összesen 76 ezer úthasználati jogosultság kelt el tavaly közel 1,1 milliárd forint értékben.

A kedvező tapasztalatok figyelembe vételével az NFM úgy döntött, hogy az elővételt idén a teljes hónapra kiterjesztve, már december 1-től elérhetővé teszi.

A 2018-as országos éves és megyei jogosultságok érvényességi ideje 2018. január 1-től 2019. január 31-ig tart, az elővételben megváltott matricák tehát 2017 decemberében még nem használhatók - figyelmeztet a minisztérium.

Az elővásárlás minden megszokott módon, a már ismert összes értékesítési csatornán megoldható.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×