eur:
393.57
usd:
368.11
bux:
66472.08
2024. április 25. csütörtök Márk
Molnár Gyula elmondta, mikor van az utolsó pillanat

Molnár Gyula elmondta, mikor van az utolsó pillanat

Három lehetősége van miniszterelnök-jelöltet állítania az MSZP-nek - mondta a párt elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.

Három lehetősége van miniszterelnök-jelölt állítására az MSZP-nek – jelentette ki a párt elnöke.

„Az egyik, amit első számú megoldásként továbbra is csinálok: egy civil, aki a politikában nem ismeretlen, akit a jelölése pillanatában nem kell bemutatni, és aki alkalmas arra, hogy a mérsékelt jobboldaltól a kommunisztikus baloldalig a választók egy része számára azt az üzenetet hordozza, hogy lehet normális, igazságosabb az ország.”

Molnár Gyula hozzátette, ezt a nevet azonban nem a pártoknak kell felvetniük, hanem kívülről, a civil világból kell érkeznie.

„A második lehetőség az, ha mégis képesek vagyunk egy kormányváltó szövetséget összerakni, és megnézzük, ki az, aki a lehetséges jelöltek közül valamelyik párt jelöltjeként elvállalja, alkalmas és képes ezt vezetni.”

Molnár Gyula, ahogy Botka Lászlóval kapcsolatban, most is az időfaktorra hívja fel a figyelmet. Mint fogalmazott, ez egy olyan helyzet, amikor mindenki tudja, hogy az utolsó percig minden mozgásban lesz. Minden párt úgy gondolja, bármi történhet.

„Az utolsó pillanat pedig nem áprilisban van, hanem februárban, amikor el kell kezdeni aláírásokat gyűjteni.

Az igazi döntések január elején történnek, ezért a kongresszusunkon is inkább tartalmi kérdésekkel foglalkozunk, nem pedig személyivel.”

A harmadik lehetőségről szólva az MSZP elnöke elmondta: ha nem együttműködés, hanem koordináció van a politikai pártok között, akkor a szocialista párt listavezetője vesz részt azokon a vitákon, fórumokon, ahol a miniszterelnök-jelöltek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 15:01
×
×
×
×