eur:
393.87
usd:
364.75
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A jövő héten kezdik utalni az egészségügyi dolgozók megemelt béreit - a nap hírei

Több rendezvényt tartanak hétvégén a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapja alkalmából. Külföldi delegáció érkezése miatt vasárnaptól rendőrségi korlátozásokra kell számítani Budapest belvárosában. Egyiptomban már több mint 300 halálos áldozata van a Sínai-félszigeten pénteken elkövetett terrortámadásnak. A nap legfontosabb hírei november 25-én.

Több rendezvényt tartanak a hétvégén a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapja alkalmából Budapesten. 1944 őszétől csaknem 800 ezer embert hurcoltak el Magyarországról többéves kényszermunkára, akár 25 éves száműzetésre. Az Országgyűlés 2012-ben nyilvánította november 25-ét a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapjává.

A kínai miniszterelnök látogatása és a Kína–Kelet-Közép-Európa csúcstalálkozó miatt Budapest több pontján vasárnaptól szerdáig jelentős forgalomkorlátozásokra kell számítani, amelyek a közösségi közlekedési járatokat is érintik. A Liszt Ferenc-repülőtér környékén és a belvárosban is átmeneti lezárások lesznek.

Több ellenzéki párt is megkérdőjelezte a nemzeti konzultációban visszaküldött ívek számáról szóló kormányzati tájékoztatást. A Fidesz közölte, hogy péntekig több mint 1 millió 700 ezer kérdőív érkezett vissza a Magyar Posta adatai alapján. A párt úgy reagált, hogy az ellenzék összehangoltan támad, mert meg akarja akadályozni, hogy az emberek elmondják véleményüket a bevándorlók betelepítéséről.

A jövő héten kezdi utalni az egészségügyi dolgozók megemelt béreit az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Rétvári Bence parlamenti államtitkár elmondta, a kormány döntése nyomán mind az orvosoknak, mind pedig az ápolóknak november elsejétől megemelkedett a bére, azt december elején kezdi utalni a tárca.

A nemzet megmaradása fontos zálogának nevezte a Debreceni Református Kollégiumot a köztársasági elnök. Áder János a kollégium éves közgyűlésén hangsúlyozta: az itt tanuló diákok tanáraiktól évszázadok óta hitet, műveltséget, hazafiságot és nemzeti összetartozást kapnak.

Továbbra is a nemzetközi kötelezettségek betartását és a kisebbségek jogait sértő oktatási törvény visszavonását várja Ukrajnától Magyarország. Erről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszélt az uniós tagországok és keleti partnerországaik állam- és kormányfői találkozója után.

Az esetleges előrehozott választás ellen foglalt állást a német kancellár. Angela Merkel gyors kormányalakítást remél. A hét elején zátonyra futottak az úgynevezett Jamaica-koalíciót, a konzervatív CDU/CSU, a liberális FDP és a Zöldek kormányzati szövetségét célzó egyeztetések, majd a Német Szociáldemokrata Párt bejelentette, hogy mégis kész tárgyalni a megrekedt kormányalakítási folyamat előmozdításáról.

A volt katalán elnök szerint az előrehozott katalán választások Madrid beavatkozásáról szólnak. A Belgiumba menekült Carles Puigdemont egyben bejelentette indulását a december 21-re kiírt választásokon.

Egyiptomban a legutóbbi adatok szerint már 305 halálos áldozata van a Sínai-félszigeten pénteken elkövetett terrortámadásnak. A merényletet még egyetlen szervezet sem vállalta magára.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×