eur:
394.05
usd:
365.64
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Dobrev Klárát tanúként hallgatta meg a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága

Dobrev Klárát tanúként hallgatta meg a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága

Tanúként hallgatták meg Gyurcsány Ferenc feleségét, az Altus Befektetési és Vagyonkezelő Zrt.-t és az Altus Portfólió Kft.-t vezető Dobrev Klárát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóságán pénteken a Czeglédy-üggyel kapcsolatban.

Gyurcsány Ferenc már hetekkel korábban elismerte az M1-nek, hogy az Altus pénzt adott kölcsön a Human Operatornak, de ezt nem ő intézte, hanem Dobrev Klára és Czeglédy Csaba.

Az egykori szombathelyi önkormányzati képviselő megkereste a volt miniszterelnököt, hogy a diákmunkások kifizetésének céljából pár hétre adjon neki kölcsönt. „Én politikus vagyok, menj el az Altushoz, beszélj a Klárával” – javasolta Gyurcsány Ferenc. Dobrev Klára kisegítette a férfit, de a volt miniszterelnök szerint minden szabályt betartottak.

Most tanúként idézték be az Altus vezetőjét. Dobrev Klára a meghallgatás után azt mondta az újságíróknak, hogy teljesen értelmetlen volt a procedúra, mert arról a három kölcsönszerződésről kérdezték, ami ott volt a nyomozó előtt. Gyurcsány Ferenc felesége sérelmezi, hogy a kormánypárti sajtó hamarabb tudott a beidézésről, mint a rendőrség vagy ő maga. „Nagyon nagy baj, ha az ügyészségtől vagy a nyomozóktól folyamatosan szivárognak ki adatok, iratok a kormánypárti sajtóhoz” – fogalmazott.

Dobrev Klára úgy véli, hogy meghallgatásának kizárólag politikai okai voltak. „Ennek a tanúkihallgatásnak semmilyen más célja nem volt, mint az, hogy önök készíthessenek egy képet az Orbán-kormány egyik legádázabb ellenfelének, Gyurcsány Ferencnek a feleségéről, hogy éppen bemegy egy büntetőüggyel kapcsolatban a NAV-ra” – mondta Dobrev Klára.

Az Altus vezetője hozzátette, hogy a cég háromszor adott kölcsön a Humán Operátornak, és mindegyik üzlet törvényes volt. Czeglédy Csaba és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyik eljárás.

A gyanú szerint a férfi munkaerő-közvetítő hálózata 2013 és 2016 között hárommilliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek. Hozzávetőleg ezer diákmunkás nem kapta meg a fizetését. Az ügyben tizennégyen vannak előzetes letartóztatásban. Czeglédy Csaba korábban az MSZP szombathelyi önkormányzati képviselője, illetve a szocialista párt, a DK és az Altus ügyvédje volt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×