eur:
393.32
usd:
367.35
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Évek óta késik a budapesti ingyen wifi - lapszemle

A Világgazdaságban arról olvashatnak, hogy öt-tíz százalékos bevételnövekedést várnak az áruházláncok az év végi vásárlási láztól. A Magyar Idők szerint ebben az évben rekordszámú internetes és hagyományos kereskedő csatlakozik a Black Friday akcióhoz.

A Magyar Hírlapnak nyilatkozó külgazdasági és külügyminiszter arról számolt be, hogy már most megdőlt a tavalyi befektetési rekord Magyarországon. A szerdai adatok alapján már 78 új beruházásról állapodott meg a befektetési ügynökség. Szijjártó Péter a beruházások értékét tekintve úgy fogalmazott: van még "egy-két nagy durranás" az idei évre, s ha azokat mind "be tudják húzni" december közepéig, akkor ez a rekord is megdőlhet.

A Magyar Nemzet szerint évek óta késik az ingyenes wifiszolgáltatás Budapesten. A Főpolgármesteri Hivataltól a lap annyit tudott meg: a szakemberek javában dolgoznak az elképzelésen. Pedig a városban ismertté vált narancssárga segélyhívó oszlopok telepítésével egyszerűsödött a helyzet. Az első berendezést 2015. november 20- án telepítették a Deák Ferenc térre, 2018 végéig pedig 186 csomópontban áll majd ilyen oszlop.

A Napi.hu arról ír, elindult a tavasszal bedőlt Alexandra könyvesbolthálózat terjesztő és kiskereskedő cégeinek felszámolási eljárása; több mint 250 dolgozó sorsát kell rendezni. Érdekesség, hogy a nagykereskedő Könyvbazár felszámolóbiztosa az a személy lett, aki az év elején még megvette volna a kiskereskedő Rainbow-t.

A Világgazdaságban arról olvashatnak, hogy öt-tíz százalékos bevételnövekedést várnak az áruházláncok az év végi vásárlási láztól, a szárnyasok és az édesvízi halak kereslete 15, illetve 20 százalékkal is megélénkülhet. A SPAR 5-10 százalékos bevételnövekedésre számít, a CBA az elmúlt évi 5 százalékos bővülés megismétlődését várja. A Tesco szerint különösen a karácsony előtti másfél hétben ugrik meg az áruházi vásárlások száma, az Aldi pedig úgy látja, a növekedés nagymértékben a saját márkás termékek népszerűségének tudható be.

A Magyar Idők szerint ebben az évben rekordszámú internetes és hagyományos kereskedő csatlakozik az Amerikából átvett kezdeményezéshez, a november 24-én, azaz holnap soron következő Black Friday (fekete péntek) akcióhoz. A webáruházak 62 százaléka hirdette meg a kedvezményes kiárusítást, amelytől - a piackutatások szerint – mintegy 1,1 millió rendelést és 25-30 milliárd forintos forgalmat várhatnak.

A Portfolio a kínai gazdasági napilapot, az Economic Daily Newst idézve azt írja, olcsó iPhone-t dobna piacra az Apple nyáron. Az iPhone SE 2 névre hallgató készülék ára 450 dollár lesz és főleg a feltörekvő piacokat célozza meg. Az új "olcsó" iPhone technikai jellemzőiről sokat egyelőre nem tudni, de valószínűleg kisebb kijelzőt kap majd, mint az Apple jelenlegi csúcsmobiljai, viszont olyan erős processzora lesz, amivel tud futni az iOS 11 operációs rendszer.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában
szakértők az Arénában

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.

Závecz: a legerősebb a Fidesz, de hat induló is megugorhatja a küszöböt az EP-választáson

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyedének támogatottságára számíthatott; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss közvélemény-kutatásából. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort, a Závecz Research ügyvezetőjét kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×