Vadállatokat is lehet simogatni Budakeszin

Infostart
2017. november 22. 06:46
A tervek szerint bővítik a Budakeszi Vadaspark területét, ahol a látogatók megnyerése érdekében folyamatosan fejlesztenek. Legutóbb tanösvényt hoztak létre, amely a vadász- és az erdészszakmát mutatja be a közönségnek.

A fejlesztések célja, hogy interaktív módon ismertessék meg a gyermekekkel az erdész- és a vadászszakmát - mondta a Magyar Időknek a Budakeszi Vadaspark igazgatója.

Az új vadászati tanösvény hat állomásból áll, az egyes pontokon az érdeklődők a vadászat kezdetét jelző kürt hangját is meghallgathatják, és a vadászkutyákról is vannak ismeretterjesztő anyagok.

Nagyon fontosnak tartják, hogy a legkisebbek is maradandó élményekkel térjenek haza. Ezt szolgálja többek között az állatsimogató is, ahol muflonokkal és dámszarvasokkal ismerkedhetnek meg a családok, továbbá két játszótér is található a park területén.

Az újítások nemcsak a szórakozást szolgálják, hanem a tanulást is. A játszóterek kialakítása az erdei élet tematikáját követi, megtalálható ott fűrész alakú mérleghinta, illetve vannak tölgymakk formájú faházak is. – A jövőben további változások várhatók a vadaspark életében, egyebek mellett szeretnénk bővíteni a területet, hogy a hely még otthonosabb legyen az állatoknak – fogalmazott Szabó Péter.