eur:
392.81
usd:
368
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Így reagáltak a kormánypártok Soros György nyilatkozatára

Így reagáltak a kormánypártok Soros György nyilatkozatára

A Fidesz szerint Soros György üzletember "frontális támadást" indított Magyarország ellen.

Budai Gyula, a Fidesz parlamenti képviselője a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszaföldváron reagált Soros György magyar származású amerikai üzletember nemzeti konzultációt és a kormány politikáját bíráló nyilatkozatára. Mint mondta: Soros György "frontális támadást" indított Magyarország ellen.

Gulyás Gergely, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője az üzletember korábban, a Financial Times-ban megjelent nyilatkozatára reagálva hasonlóképp fogalmazott.

"Soros György frontális támadást indított Magyarország ellen. Eddig azt tapasztaltuk, hogy az általa támogatott szervezeteken, az Európai Parlamenten, brüsszeli szövetségesein és alapítványain keresztül támadta a magyar kormányt és Magyarországot, de most személyesen is beszállt a küzdelembe. Soros György a saját bevándorlást támogató terveiről szóló nemzeti konzultációt támadva vádaskodik, fenyeget és rágalmakat fogalmaz meg."

Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője a Momentum civil-törvénnyel kapcsolatos aláírásgyűjtését is az üzletemberhez kapcsolta az ellenzéki tömörülés egyik fővárosi aláírásgyűjtő standjánál.

"A Momentum aláírásgyűjtése nem más, mint a Soros-gárda újabb akciója, amivel a Soros-hálózatot védik."

A kormánypárti politikus sajtótájékoztatóján megjelent a Momentum alelnöke, Soproni Tamás, aki arra várt választ, hogy ha a szervezete összegyűjt 200 ezer aláírást, akkor valóban kiírják-e népszavazást, ám nem kapott.

A kormánypártok a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságának indokával fogadtak el azt a június 27-én hatályba lépett jogszabályt, amely szigorította a civil szervezetekre vonatkozó előírásokat. Értelmében az évi több mint 7,2 millió forintos külföldi támogatást kapó szervezeteknek 15 napjuk volt, hogy regisztrálják magukat, illetve feltüntessék honlapjukon és kiadványaikon, hogy külföldről támogatott szervezetnek minősülnek, különben bírságolhatóvá válnak. Több civil szervezet megtagadta a regisztrációt, az Európai Bizottság pedig kötelezettségszegési eljárást indított a módosítás nyomán.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×