Terrortámadástól óvnak Budapesten

InfoRádió
2017. november 21. 10:57
A szélsőséges cselekmények, a zseblopások megelőzése, valamint a szubjektív biztonságérzet növelése érdekében állandó a rendőri jelenlét a budapesti karácsonyi vásárokon - írja a police.hu.

Az év végi ünnepek közeledtével a főváros több pontján is karácsonyi vásárok nyílnak, amelyek jelentős számú vásárlót, turistát, illetve látogatót vonzanak. A Budapesti Rendőr-főkapitányság járőrei, illetve civil ruhás nyomozói nyílt és leplezett jelenléttel egyaránt jelen vannak a fővárosi vásárokon, illetve azok közvetlen közelében. A rendőri jelenlét célja az általános bűnmegelőzésen túl a zseblopások megakadályozása, megelőzése, valamint a vásárok biztonságának növelése, a közrend és közbiztonság fenntartása, a látogatók szubjektív biztonságérzetének erősítése.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a szélsőséges cselekmények megelőzése, valamint a vásárra látogatók biztonsága érdekében idén fizikai akadályokat, beton terelőelemeket helyezett ki, amelyek a korábbi években tapasztaltakhoz képest is tovább növelik a biztonságot. A terelőelemek célja, hogy a rendőrség az élőerős jelenlét mellett, fizikai akadályokkal is erősítse a látogatók biztonságát, megakadályozza a tömegbe történő behajtásokat.