eur:
393.24
usd:
366.96
bux:
66508.74
2024. április 25. csütörtök Márk
Novák Katalin: a Fidesz ma Európa legerősebb pártja

Novák Katalin: a Fidesz ma Európa legerősebb pártja

Fontos bemutatni az elmúlt nyolc év eredményeit és azt is, hogy ezek hamar elveszhetnek - fejtette ki Novák Katalin, a Fidesz alelnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. A család-, ifjúsági és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár arról is beszélt, 2019 után is marad-e a lakások ötszázalékos áfája.

Hét-nyolc év távlatából már könnyű elfelejteni az eseményeket és a 2010-es kormányváltás előtti helyzetet - mondta a család-, ifjúsági és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár.

„Természetesnek veszi az emberek azokat a dolgokat is, amelyek nem mindig voltak úgy.

Egy teljesen a tönk szélére taszított, majdnem csődben lévő gazdaságot örököltünk 2010-ben. Nemcsak gazdasági, hanem minden szempontból: erkölcsi és politikai válságban is volt az ország. Ebből eljutottunk odáig, hogy ma már 4,1 százalékos GDP-növekedésről, emelkedő bérekről, olyan alacsony szintű munkanélküliségről beszélhetünk, hogy kimondhatjuk: aki szeretne, az tud dolgozni. És év végén a gazdasági teljesítménynek köszönhetően nyugdíjprémiumot vagy Erzsébet-utalványt tudunk adni a nyugdíjasoknak.”

Novák Katalin megjegyezte, hogy az elért eredmények könnyen elveszhetnek.

„Ez olyan, mint egy család életében. Egy rosszul gazdálkodó generáció után jöhet egy olyan, amely megerősíti a családot, sikerül tőkét felhalmoznia, kilábalni a kilátástalan helyzetből. Olyankor is fontos, hogy megtanítsák a következő generációnak is, hogy

ezek mind olyan dolgok, amiket fél perc alatt el lehet veszíteni, és amiket meg kell tudni őrizni.

Számunkra is ez a legfontosabb üzenet, hogy ezeket az eredményeket elértük, és szeretnénk megőrizni.”

A Fidesz alelnöke arról is beszélt, hogy a biztonság lesz a fő eleme a Fidesz kampányának.

„Mást jelent ma a biztonság ma, 2017 végén, mint amit 2010-ben jelentett. Úgy látom, hogy a magyar emberek számára az egyes számú prioritássá vált az, hogy biztonságban szeretnének élni. A kampányunk nagyon fontos üzenete, hogy megvédjük Magyarországot és biztonságos országot kínálunk az itt élőknek.”

Novák Katalin szerint a Fidesz ma Európa legerősebb pártja, amely tartja magas támogatottságát kormányzása nyolcadik évében is.

A CSOK segített az építőipar fellendítésében

„Egy pangó, lejtmenetben lévő építőipar fellendülésnek indult. Sok folyamat különböző horizonton működik. Sokan elmentek ebből a szektorból külföldre, a szakmunkások, mert nem volt itthon munkalehetőségük, legalábbis versenyképes bérért nem tudtak elhelyezkedni. Most az építőiparban folyamatosan szakképzett munkaerőt keresnek, vonzerőt jelent Magyarországra visszajönni, nem kell tovább távol lenni a családtól, áldozatokat hozni. Jól meg lehet ebből élni, és adott esetben megépíthető CSOK-támogatással a saját ingatlan is.”

A család-, ifjúsági és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár arról is beszélt, hogy marad-e az ötszázalékos áfa az érintett lakásoknál.

„Nem szeretünk könnyelmű ígéreteket tenni. Ezért is mondtuk, hogy 2019-ig tudjuk biztosan vállalni, pedig akkor, amikor a miniszterelnök bejelentette, ez viszonylag hosszú perspektívának tűnt. Meg kell néznünk, milyen a gazdaság teljesítménye, de mindig hozzátesszük, ha lehetőségünk van ezeket az intézkedéseket megtartani vagy folytatni, meg szoktuk tenni.”

Novák Katalin megjegyezte, hogy a lakások iránti kereslet emelkedése megemelte a lakásárakat, még ha országosan nem is azonos mértékben.

„Nagyon nagy a különbség budapesti és a vidéki Magyarország között. Vidéken ezekkel a támogatásokkal komplett otthont lehet teremteni, de tény, hogy ez egy bel-budai kerületben vagy Budapest vonzáskörzetében egy háromgyerekes család megfelelő otthonának kialakulásához nem elég. De azt határozottan állíthatom, hogy lényegesen nagyobb különbség, mint valaha volt.”

A párt alelnöke megerősítette, hogy folytatná a családi típusú adózást a Fidesz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Jó dolog a digitalizáció, de a bitcoinbányászat éves CO2-kibocsátása pont annyi, mint Izraelé

Jó dolog a digitalizáció, de a bitcoinbányászat éves CO2-kibocsátása pont annyi, mint Izraelé

A digitalizáció jó dolog, de vannak árnyoldalai is. A bitcoinbányászat éves CO2-kibocsátása például megegyezik Izrael éves kibocsátásával. A 15 GB ingyenes e-mail tárhely egy éves fenntartása annyi kibocsátással jár, mint egy Budapest-Siófok autóút – mondta el a Portfolio Sustainable Tech 2024 konferenciáján Dömötör Tibor, a Mikrum CIO-ja. A szakember előadásában a fenntartható vállalati szoftverek fontosságára hívta fel a figyelmet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×