eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Friss fejlemények az uszodai klórmérgezés ügyében

Friss fejlemények az uszodai klórmérgezés ügyében

A kilenc kórházba szállított egyetemi hallgató közül három szenvedett súlyos sérüléseket, amikor klórgáz szabadult fel a Nyíregyházi Egyetem uszodájában.

Mentők és katasztrófavédelmi szakemberek vonultak ki a Nyíregyházi Egyetemhez: vegyszerkiáramlás történt a testnevelés tanszék uszodájának területén, amit az ott tartózkodók belélegeztek.

A katasztrófavédelmem kilenc köhögő, fuldokló sérültet menekített ki az épületből, három személy állapota súlyos. A baleset az elsődleges információk szerint akkor történt, amikor kénsavat és hypót öntöttek össze, és ezt megpróbálták közömbösíteni. A gázfelhő miatt az épületben tartózkodók rosszul lettek, közülük három embert a nyíregyházi hivatásos tűzoltók mentettek ki, akik teljes légzésvédelemben az épületet átvizsgálták, majd nagy teljesítményű ventilátorral átszellőztették. A katasztrófavédelmi mobillabor az átszellőztetés után már egészségre káros értékeket nem mért.

Friss fejlemények az uszodai klórmérgezés ügyében

A sérülteket a helyszíni ellátásukat követően egymás után szállították el a mentők a Jósa András Oktatókórház Sürgősségi Betegellátó Centrumába, közülük hárman közepesen súlyos, hatan enyhébb klórgáz-mérgezést szenvedtek- írj a szon.hu. Az enyhébb mérgezettek már kedden elhagyhatják a kórházat, a s súlyosabb mérgezettek pedig az állapotuktól függően mehetnek majd haza.

A klórgáz az orr, száj, kötőhártya és légutak nyálkahártyáit erősen izgató gáz. Az irritáló hatás oka, hogy a nyálkahártyák nedves felszínén maró hatású sósavat képez, ezért a tüdőbe kerülve tüdőödémát okozhat, ennek kialakulásának esélyét csökkentheti a kezelés során kapott szteroid.

Friss fejlemények az uszodai klórmérgezés ügyében

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×