eur:
393.89
usd:
364.72
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Fidesz: Soros György kézi vezérlésével születnek a brüsszeli migránspárti döntések

A Fidesz szerint az elmúlt napok fejleményei újra igazolták, hogy a brüsszeli döntéshozók Soros György kézi vezérlése mellett hozzák meg "migránspárti döntéseiket".

Puskás Imre, a Fidesz szóvivője szombaton Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: Soros György az elmúlt napokban ismét Brüsszelben járt és "eligazítást tartott".

Egy, az internetre felkerült kép igazolja, hogy a milliárdos Cecilia Wikström svéd liberális EP-képviselővel, az "egyik legbefolyásosabb bevándorlásügyi politikussal" találkozott november 10-én - fejtette ki a kormánypárt szóvivője, aláhúzva, hogy Wikström készítette elő azt a jelentést, amelyet csütörtökön fogadott el az Európai Parlament, annak tartalma pedig pontról pontra visszaigazolja a milliárdos elgondolásait.

Kiemelte, az EP határozatában megtalálható a felső korlát nélküli kvóta a migránsok tagállamok közötti elosztására, Soros György szervezeteinek részvétele a migránsok betelepítésében, a családegyesítés felgyorsítása, valamint a tagállamok hatáskörének további szűkítése Brüsszel javára.

"Ezek a fejlemények aggasztóak és felháborítóak" - jelentette ki Puskás Imre, aki arra is emlékeztetett, hogy a milliárdos spekuláns korábban is megfordult már az EU központjában, ahol számos uniós vezetővel találkozott, arról azonban a mai napig nem lehet tudni, hogy kivel miről egyeztetett.

A Fidesz szóvivője szólt arról is, hogy Cecilia Wikström szerepel azon a listán, amely Soros György - 226 EP-képviselőt tartalmazó - megbízható szövetségeit sorolja fel. Ezek a szövetségesek most is komoly szerepet játszottak abban, hogy az Európai Parlamenten keresztül mehetett a "gyakorlatilag a Soros-terv megvalósítását" tartalmazó jelentéstervezet - fűzte hozzá.

Puskás Imre szerint az is aggasztó, hogy Wikström a szavazás után arról beszélt, a kötelező betelepítést ellenző tagországokat egyszerűen le kellene szavazni. "Magyarán az európai uniós politikusok úgy gondolják, hogy az emberek véleménye - ami számunkra a legfontosabb -, a magyar emberek véleménye nem számít" - mondta, aggasztónak nevezve, hogy uniós politikusok ezen az antidemokratikus állásponton vannak.

Hangsúlyozta, ebből is látszik, hogy a kormány kemény harc előtt áll, amelyben csak a magyar emberekre számíthat. A küzdelemhez ezért szükség van az emberek állásfoglalására, ezért nagyon fontos, hogy péntekig minél többen küldjék vissza a nemzeti konzultációs kérdőívet - mondta Puskás Imre.

A Fidesz szóvivője kérdésre válaszolva közölte, feltételezésük szerint az emberek a jelenlegi nemzeti konzultációban az összes korábbinál nagyobb aktivitást mutatnak majd.

Ugyancsak kérdésre válaszolva kijelentette, az ország közbiztonsága ügyében különböző felmérések helyett azoknak a tényeken alapuló, 2010 óta egyre kedvezőbb bűnügyi statisztikáknak kell hinni, amelyek szerint Magyarország a világ egyik legbiztonságosabb országa.

Puskás Imre egy másik kérdésre reagálva manírnak nevezte "azt a fajta cukormázat", amellyel szerinte a Jobbik elnöke akarja leönteni pártját. Az ellenzéki párt mögötti tartalom ugyanis nem változott: a Jobbik továbbra is egy "rasszista, antiszemita" párt - mondta, hozzátéve, ezt a Jobbik politikusainak közelmúltban újra nyilvánosságra került, ám azóta a pártjukban nem szankcionált kijelentései is bizonyítják.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×