eur:
393.8
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Kitüntetések a Főváros Napján

Kitüntetések a Főváros Napján

Több mint negyven díjat adott át Tarlós István főpolgármester és Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes a főváros egyesítésének 144. évfordulója alkalmából az Új Városháza dísztermében.

A Fővárosi Közgyűlés döntése alapján, az idén hatan vehették át a Budapest életében jelentős szerepet betöltő, a városnak dicsőséget szerző teljesítmények elismerését jelentő Pro Urbe Budapest Díjat.

Kitüntetések a Főváros Napján

Az elismerést Béres Ilona, a Nemzet Művésze, Kossuth-, Jászai Mari- és Príma díjas, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja; Pusztainé Zsidi Paula régész, főmuzeológus; Hajnal György protonotárius kanonok, a Regnum Marianum Plébánia nyugalmazott plébánosa; Hatala József rendőr altábornagy, volt országos rendőrfőkapitány, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke, miniszteri biztos; Lőrinczy György művészeti menedzser; valamint a magyar Bocuse D'or csapat tagjai: Hamvas Zoltán, Szabó Kevin, Széll Tamás, Szulló Szabina és Vomberg Frigyes vették át.

A Budapestért Díjnak huszonegy kitüntetettje volt: Bányász Józsefné, a XIII. kerület szociális szolgáltató központjának vezetője, Friedrich Katalin gyermekorvos, Harsányi Mária, az Óbudai Társaskör igazgatója, Kocsy Ildikó, a Főpolgármesteri Hivatal főosztályvezetője, Kovács Zsuzsa, a XII. kerületi Süni óvodák vezetője, Kovácsné Sankó Gyöngyi, a Főpolgármesteri Hivatal szakreferense, Radich Katalin tüdőgyógyász főorvos, Schell Judit Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész, Szántó Éva, a Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. ügyvezetője, Czigány György Erkel Ferenc-, Liszt Ferenc- és József Attila-díjas író, költő, zenei szerkesztő, érdemes művész, Csóti József, az Alkotmánybíróság gazdasági főigazgatója, Hermann Zsolt szobrászművész, restaurátor, Kelemen László, a Hagyományok Háza főigazgatója, Kenyeres István, a Budapest Főváros Levéltára főigazgatója, Kozma Tamás, a Fővárosi Önkormányzat állategészségügyi szolgálatának vezető állatorvosa, Módos Márton, az InfoRádió ügyvezető igazgatója, főszerkesztője, Rátonyi Gábor, a Kertvárosi Sportlétesítményeket Üzemeltető Kft. ügyvezető igazgatója, Rhorer Ádám, a Közlekedés Fővárosi Tervező Iroda Kft. fejlesztési igazgatója, Schalkház István klinikus szakállatorvos, Schrödel Norbert, a Főpolgármesteri Hivatal főosztályvezetője, valamint az Aranytíz Kultúrház és Széphárom Közösségi Tér.

A buapestiek esélyegyenlőségéért járó elismerést, a Zalabai Gábor-díjat Gallóné Nagy Judit, a III. kerület szociális szolgáltató főosztályának vezetője; a Csepeli Mozgássérültek Önálló Egyesülete; valamint a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék Biztos Kezdet Gyerekház képviselői vehették át.

A rendezvényen - Kocsis Máté önkormányzati és rendészeti tanácsnok jelenlétében - a Fővárosért Emlékzászló Díjat kapott a BRFK VIII. kerületi rendőrkapitánysága.

A főváros közbiztonságáért adományozott Barna Sándor-emlékérmet Galgócz Deák Antal XXI. kerület tűzoltóparancsnok, Hermann Gábor, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság igazgatóhelyettese és Szarka Csaba, a fővárosi védelmi bizottság titkára vehette át.

Papp László Budapest-Sportdíjat adományoztak Angyal Éva olimpiai bronz- és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázónak, Baji Balázs világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnoki ezüstérmes, Universiade-aranyérmes atlétának, Kausz István olimpiai és világbajnok párbajtőrvívónak, öttusázónak, Király István hatdanos kick-box nagymesternek, a Magyar Kick-box Szövetség alelnökének, valamint Vaskuti István olimpiai bajnok kenusnak, a Magyar Kajak-kenu Szövetség szakfelügyelőjének.

A főpolgármester Főváros Szolgálatáért Díjat adott át Árvainé Burik Évának, a Főpolgármesteri Iroda gazdálkodási ügyintézőjének; Damu Krisztinának, az üzemeltetési főosztály jogi csoportvezetőjének; Deák Krisztina Erzsébetnek, a városépítési főosztály csoportvezetőjének, Mézes Rózsának, a Pénzügyi Főpolgármester-helyettesi Iroda főtanácsadójának; Schuszterné Háklár Piroskának, a Főjegyzői Iroda szakreferensének.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×