eur:
393.83
usd:
365.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Simicska fia sem dolgozik már a Magyar Nemzetnél

Ma mutatkozik be a Magyar Nemzet szerkesztőségében a lap új főszerkesztője, Schlecht Csaba. Elődjét, D. Horváth Gábort kedden menesztette váratlanul a tulajdonos. Távozott a cég vezetéséből Simicska Lajos fia, Simicska Ádám ügyvezető is

A szintén Simicska Lajos tulajdonában álló Lánchíd Rádió eddigi vezetője került a Magyar Nemzet élére is. Schlecht Csaba 2015 februárjában került az addig a miniszterelnökkel barátságban álló üzletember médiaportfóliójához.

A HírTV Zrt., a Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft. és a Lánchíd Rádió Kft. közös közleményében elismerték és megköszönték D. Horváth Gábor "áldozatos munkáját, aminek köszönhetően a Magyar Nemzet sikeresen újrapozicionálta magát az egyre szűkülő, kormányzati nyomás alatt működő magyar médiapiacon”.

Változás az is, hogy Simicska Ádám otthagyja a Magyar Nemzet napilapot kiadó és az mno.hu hírportált üzemeltető Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft. társ-ügyvezetői posztját. Őt Faragó Csaba, az ÁPV Zrt. és az MVM Zrt. korábbi vezetője, Magyarország volt rendkívüli és meghatalmazott szingapúri nagykövete váltja.

Faragó Csaba egyidejűleg a HírTV Zrt. igazgatósága bekerült. A jövőben ő látja el a HírTV vezérigazgatói tisztségét. Pauwlik László, a HírTV Zrt. korábbi vezérigazgatója – a műsorokért felelős Tarr Péter mellett – a társaság vezérigazgató-helyetteseként folytatja eddigi munkáját.

A közlemény szerint a személyi változások azt a célt szolgálják, hogy az olvasók, nézők és hallgatók számára is egyértelműbbé és érezhetően egységesebbé váljon a HírTV, a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió felelős politikai-közéleti szerepvállalása.

Schlecht Csaba a 24.hu-nak adott interjújában úgy fogalmazott: ma Magyarországon nagyon rossz irányba mennek a dolgok, majd hozzátette: sokkal jobban szeretné, ha 2018 után nem Orbán Viktornak, hanem Vona Gábornak hívnák az ország miniszterelnökét.

A 444.hu magyar nemzetes újságírókkal való beszélgetések alapján azt írta, D. Horváth Gábor búcsúzáskor nyugtatta a kollégákat, hogy nem lesz földindulásszerű változás és május után sem szűnik meg a lap, mint ahogy azt sokan híresztelik.

Az InfoRádió úgy tudja, ez év végén távozhat a laptól a két főszerkesztő-helyettes, Tóth Szabolcs Töhötöm és Szerető Szabolcs is.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×