eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Ókovács Szilveszter szőlősgazdaként tekint az operaelődásokra

Ókovács Szilveszter szőlősgazdaként tekint az operaelődásokra

Továbbra is Ókovács Szilveszter vezetheti a Magyar Állami Operaházat. Főigazgatói megbízatása 2018. február 15-től öt évre szól.

Az operaház főigazgatói álláshelyének betöltésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma augusztus 15-én írt ki pályázatot.

Egyedüli pályázóként múlt hónapban hallgatta meg a szakmai bizottság Ókovács Szilvesztert.

Ezt követően az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról, hogy jelenlegi ciklusában mit nem sikerült megvalósítani.

"Talán még mindig az előadások minőségének javítását, ami a próbatermek hiányának és a tervezés problémáinak is betudható."

A főigazgatói pályázatában szerepelt egy operatörvény-tervezet, amelytől nem csak a finanszírozás hanem számos más munkafeltétel rendezését reméli. A következő időszakban mégis a felújítások és a beruházások lesznek hangsúlyosak.

"Az új pályázat egyik fő eleme, hogy befejezzük azt a két nagy projektet, amit elkezdtünk; az Eiffelt és az operaházat. A másik két nagy fejlesztés az Erkel Színházhoz kapcsolódik: a színpadnyílástól induló hátsó traktusát meg kellene szüntetni és újjáépíteni. Ez 2021-22 terve, de ahhoz, hogy egy operaintézményben tisztán lássunk, már most kell tudni, melyik hónapban mivel hagyjuk abba, mit teszünk a művészgárdával, amikor másfél évig nem lesz Erkel Színház. Hasonló lesz a helyzet, mint most az operaház zárásakor. Az akkor már működő Eiffel Műhelyházban és az operaház új, ötödik emeleti háziszínpadán javítjuk az előadások minőségét, úgy, ahogy egy szőlősgazda a terméskorlátozással teszi."

Ókovács Szilveszter egyébként csaknem 600 oldalas pályázatát nem hozta nyilvánosságra. Újabb főigazgatói megbízatása 2018. február 15-től öt évre szól.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×