eur:
394.42
usd:
370.32
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Fontos változás jön a tv-előfizetéseknél

Fontos változás jön a tv-előfizetéseknél

Az ügyfeleknek több ponton is kedvezően módosítaná a kormány az elektronikus hírközlési törvényt.

Ha a szolgáltató a határozott időtartamú előfizetői szerződés alatt egyoldalúan módosítja az általa kínált csatornák összetételét – nem értve ide azonban a csatornák sorrendjét és azt, ha a módosítás előtt kínált csatornákat a módosítás után is elérheti az előfizető –, akkor az előfizető az értesítéstől számított 45 napon belül,

azonnali hatállyal, jogkövetkezmények nélkül mondhatja fel

a határozott időtartamú előfizetői szerződést - írja a Világgazdaság.

Lakhelycsere esetén a szolgáltató a – díjtartozás nélküli – előfizető kérésére köteles lenne a helyhez kötött elektronikus hírközlési szolgáltatás igénybevételéhez szükséges előfizetői hozzáférési pontot a földrajzi szolgáltatási területén belül áthelyezni, ha ez műszakilag lehetséges.

Egy másik módosítás szerint a határozott idejű szerződés helyébe a meghatározott idő után határozatlan időtartamú előfizetői szerződés lép. A határozott idő eltelte előtti kilencven napban

a szolgáltató háromszor köteles az előfizetőt értesíteni

szerződése határozatlan időtartamúvá alakulásának időpontjáról. Az értesítésben szerepelnie kell a szerződés átalakulásával beálló változásoknak és a szolgáltató azon szolgáltatásaira vonatkozó határozott idejű előfizetői ajánlatoknak, amelyek hasonlítanak az előfizető meglévő határozott idejű szerződéséhez.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×