Megváltozhatnak a kampányfinanszírozási szabályok

InfoRádió / MTI
2017. november 13. 06:02
Az Országgyűlés négynapos ülést tart a következő két hétben. A képviselők kedden 24 előterjesztésről szavazhatnak.

A házelnök - parlament honlapján elérhető - napirendi javaslata alapján az ülés hétfőn 13 órakor a magyar nyelv napjára történő emlékezéssel kezdődik.

A napirend előtti felszólalásokat ezúttal is két órában követhetik az interpellációk, az azonnali kérdésekre pedig további 60 perc áll majd rendelkezésre.

Kedden napirend előtti felszólalásokkal, majd szavazásokkal kezdődik az ülésnap.

  • Az Országgyűlés ekkor fogadhatja el a Czeglédy-ügy károsultjainak rendkívüli kárrendezéséről szóló kormánypárti határozati javaslatot, továbbá
  • úgy szigoríthatja a kampányfinanszírozási szabályokat, hogy a választáson egy százalékot el nem erő pártoknak vissza kelljen fizetniük az állami támogatásukat.
  • Ezek mellett döntés várható az adózás rendjéről,
  • az adóigazgatási rendtartásról,
  • valamint az adóhatóság által foganatosítandó végrehajtási eljárásokról szóló új törvényekről is.

A szavazások után tizenegy előterjesztés, köztük az üzleti titok védelméről szóló törvényjavaslat általános vitáját bonyolítják le.

Szerdán a tervek szerint hat, egyebek mellett energetikával, közlekedéssel és oktatással foglalkozó indítvány kerül terítékre, míg csütörtökön további kilenc előterjesztésről, például a kormány aktuális egészségügyi törvénymódosító csomagjáról mondhatják el a véleményüket a képviselők.

A Ház következő ülése november 20-án, hétfőn kérdésekkel és azonnali kérdésekkel fejeződik be.