eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Friss információk az új korkedvezményes nyugdíjról

Nem született végleges döntés a korkedvezményes nyugdíj helyébe lépő új csomagról, mivel bizonyos részletkérdések még nyitva vannak – mondta a Magyar Időknek Palkovics Imre, a Munkástanácsok elnöke a versenyszféra és a kormány állandó konzultációs fórumának csütörtöki ülését követően.

Az egyik ilyen kérdés a veszélynek kitett munkavállalóknál a munkaidő ügye.  A munkaadók álláspontja szerint ugyanis ha rövidebb munkaidőben foglalkoztatják ezeket a dolgozókat, akkor a fennmaradó törtidő ledolgozására ki kellene találni valamilyen megoldást.

A másik kérdés a fokozott egészségkárosodásnak kitett munkavállalóknak létrehozandó pénzügyi alappal kapcsolatos. A munkaadók ugyanis pénzügyi közvetítőkre bíznák ennek a működését, a szakszervezetek viszont az állam kezébe adnák.

A szociális partnerek egyetértettek abban, hogy a nyugdíjasok, valamint a romák jelentik a legnagyobb munkaerőtartalékot. Az adatok alapján ráadásul európai uniós viszonylatban Magyarországon meglehetősen kevés a nyugdíjas foglalkoztatott. Erre jó megoldás a nemrég indult szövetkezeti rendszer, de szóba került a 65 év alattiak bérplafonjának eltörlése is - írta a Magyar Idők.

pozíciót foglalhatnak el.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 05:50
×
×
×
×