eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Felmérték, mit gondolunk a nyugdíjról

A megkérdezettek 75 százaléka szerint az állam feladata a tisztességes időskor biztosítása, öt éve még csak az emberek 61 százaléka vélekedett így - írja pénteki számában a Világgazdaság az OTP Öngondoskodási Index legutóbbi felmérésére hivatkozva.

A megtakarítási hajlandóság annak ellenére csökkent, hogy a makrogazdasági helyzet kedvezőbb, ám az alacsony kamatok, úgy fest, inkább fogyasztásra ösztönzik a polgárok többségét - olvasható az újságban.

Tetemes a megtakarítással nem rendelkezők száma, ami azt jelenti, hogy nőtt a vagyonkoncentráció - írja a lap.

A nyugdíjakkal kapcsolatban kiderült: a megkérdezettek háromnegyede kiszámíthatatlannak tartja pénzügyi helyzetét, s csak 17 százalék az, aki vállalja, hogy havonta félretesz bizonyos összeget 71 éves koráig.

A válaszadók 73 százaléka véli úgy, hogy nem lesz elég az állami nyugdíja, mégis, 34 százalékuk szerint kizárólag a nyugdíjából fog megélni.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×