eur:
393.83
usd:
368.04
bux:
65862.51
2024. április 23. kedd Béla
Erre hajlandó lenne a kormány a zaklatásos ügyek kapcsán

Erre hajlandó lenne a kormány a zaklatásos ügyek kapcsán

Lázár János 103. alkalommal tart Kormányinfót, amelyen szóba kerültek a zaklatásos ügyek is.

"Magánviszonyokban a kormánynak sem helye, sem keresnivalója nincsen" - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a zaklatási ügyekkel kapcsolatban. Hozzátette: a helyzet azonban szerintük megköveteli, hogy a kormány és a Fidesz állást foglaljon oly módon, hogy hangsúlyozzák: "a kormányzatban, a kormánypártokban és a Fideszben az emberi méltóságot tartják a legfontosabbnak, ami ebben az esetben az áldozatok védelmét jelenti. A kormány egyebekben magánviszonyokba nem kíván beavatkozni. A leghatározottabban elutasítják az erőszak minden megnyilvánulását és a hatalommal való visszaélés minden formáját" - mondta Lázár János.

Kérdésre adott válaszából kiderült, hogy a kormány sem fenntartóként, sem felügyelőként nem tervez lépést, és jogszabály-módosítást sem az ügyekkel kapcsolatban, kivéve ha az áldozatok szeretnék.

Lázár János elmondta: "Mivel az áldozatok nem tettek feljelentést, és ez nagyon személyes ügy, a színházak pedig most megtették a megfelelő lépéseket, ezért a kormány nem tervez intézkedéseket. (...) Például az ELTE-n volt etikai eljárás, ott a jelenlegi jogi szabályozás elégséges volt a döntés meghozásához. Az a kérdés, hogy az áldozatok kezdeményeznek-e bármilyen változtatást" - tette hozzá a miniszter.

A Kormányinfón elhangzott többi fontos témát ebben a cikkben foglaltuk össze.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×