eur:
393.84
usd:
367.8
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Nagy bejelentésre készül a kormány

Nagy bejelentésre készül a kormány

Már januártól teljesen megváltozhat az ügyintézés az állami hivataloknál.

Még novemberben bejelenti a kormány, hogy a jövő évtől mely állami ügyeket tudjuk majd elektronikus úton intézni úgy, hogy személyes kapcsolatfelvételre nem kerül sor. A változások már a következő év első harmadában, lehetőség szerint már januárban hatályba is léphetnek - árulta el az mfor munkatársának Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos.

A kormány azt a célt tűzte ki, hogy a lehető legtöbb szolgáltatás, ügyintézés legyen elérhető az internet segítségével, de Deutsch arról egyelőre nem kívánt beszélni, hogy mely ügyek esetében lehet majd teljesen kiiktatni a kormányablakok, okmányirodák felkeresését, de ezek a részletek is ki fognak derülni a hamarosan sorra kerülő bejelentésből. 

A digitalizáció kiteljesedésével nem szűnnek meg a hagyományos ügyintézési módok, tehát

aki akarja, továbbra is felkeresheti személyesen az ügyfélszolgálatokat.

Nem is lehetne egyébként kizárólag a netre telepíteni minden ügyet, mivel 1,5 millió magyar a mai napig nem használja az internetet.

Korábban Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt arról az egyik Kormányinfón, hogy 2018-ban forradalmi változásokat akarnak elindítani az államigazgatás elektronikus alapokra helyezésével.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×