eur:
393.75
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Vádat emelhetnek a kémkedéssel gyanúsított képviselővel szemben

Vádat emelhetnek a kémkedéssel gyanúsított képviselővel szemben

Még novemberben vádat emelhetnek Kovács Béla, a Jobbik kémkedéssel és költségvetési csalással gyanúsított európai parlamenti képviselője ellen – közölte a Magyar Idők.

Szikinger István, a Jobbik kémkedéssel is vádolt EP-képviselője, Kovács Béla ügyvédje nyilatkozta a Magyar Időknek, hogy még ebben a hónapban vádat emelhetnek védence ellen. A lap emlékeztet, hogy Kovács Béla legutóbb szeptember 29-én járt a Központi Nyomozó Főügyészségen, amikor megtekintette a kémkedési ügy titkosított iratait, ezzel pedig befejeződött a szeptember 19-én indult iratismertetés és megkezdődött a büntetőeljárás vádelőkészítési szakasza.

Megkeresésünkre Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivőhelyettese nem kívánt nyilatkozni az ügyről. A szóvivőhelyettes azonban korábban a Magyar Időknek elmondta, hogy nem csak vádemelésről dönthet az ügyészség, határozhat a nyomozás felfüggesztéséről, annak megszüntetéséről, az ügy közvetítői eljárásra utalásáról, a vádemelés elhalasztásáról, illetve a további nyomozási cselekmények elvégzéséről.

Kovács Bélának 2015-ben függeszthetik fel mentelmi jogát az Európai Parlamentben, azt követően, hogy a politikus egy aktív, egykori KGB-ügynökkel kapcsolatos nyomozásban a titkosszolgálat látókörébe került, az Alkotmányvédelmi Hivatal 2014-ben tett feljelentése nyomán. Kovács Béla tagadta a vádakat.

„Soha nem voltam semmiféle, sem magyar sem külföldi titkosszolgálatnak sem a tagja, soha nem is működtem velük együtt és megkeresés sem volt a részükről” – fogalmazott az EP-képviselő.

Azt, hogy miért csak most jutott el az ügy a lehetséges vádemelésig, a főügyészség szóvivőhelyettese szintén nem kívánta részletezni.

A Jobbik szóvivője, Mirkóczki Ádám megkeresésünkre megerősítette pártja korábbi álláspontját: várják a vádemelést, hogy bíróság előtt tisztázódhasson a képviselő ügye. Hozzátette, véleménye szerint politikai okokból húzódhat ilyen soká a vádemelés.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×