eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Razzia kezdődik a magyar utakon

Razzia kezdődik a magyar utakon

Szerdától összehangolt akcióban ellenőrzik a közlekedési hatóságok szakemberei a személyautókat és az autóbuszokat.

A közlekedési hatóság a közúti akciójában azt ellenőrzi, hogy a járművek fel vannak-e készítve a téli időjárási körülményekre – mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium főosztályvezetője, hozzátéve: elsősorban a személygépkocsikat és az autóbuszokat vizsgálják.

„A téli időjárási körülmények elsősorban a hőmérséklet- és a látási viszonyok megváltozásából erednek, ezért a kollégák vizsgálják a gumiabroncsok állapotát.

Időszerű téli abroncsra váltani.

Felhívják az autóvezetők figyelmét arra, hogy problémákat okozhat, ha a különböző folyadékok - ablakmosó-, motorhűtő - nem a téli üzemnek megfelelő.”

Mikulás Róbert hozzátette, ellenőrzik továbbá az ablaktörlő működését és az ablaktörlő-lapátok állapotát, valamint a világítást is. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium főosztályvezetője hangsúlyozta, a fő cél a figyelemfelhívás: a megváltozott viszonyok miatt érdemes jobban odafigyelni az autókra.

„A téligumi-használat csak a fővárosi taxik számára kötelező, ugyanakkor ajánlott, mert rendkívüli módon befolyásolja a közlekedés biztonságát. Nyári abronccsal a fékút a többszörösére is nőhet. Mások a tapadási tulajdonsága.”

Az autóbuszok ellenőrzésekor a téli átálláson túl megvizsgálják a jármű mentést segítő biztonsági berendezéseit, felszereléseit – tette hozzá Mikulás Róbert.

„Ilyenek a tűzoltókészülékek, az üvegtörő kalapácsok és ellenőrizzük a vészkijáratok megjelölését és megfelelő működését.”

Nem a büntetés a cél

– hangsúlyozta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium főosztályvezetője, hozzátéve, ha olyan műszaki hiányosságot találnak, ami miatt a járművet közúti közlekedésre alkalmatlannak találják, a forgalmi engedélyt érvénytelenítik, illetve soronkívüli műszaki vizsgálatra rendelik a járművet.

„Figyelemfelhívás a cél. Ennek ellenére az ellenőrök találhatnak olyan szabálytalanságot, amelynek lehetnek jogi következményei.”

Az országos, összehangolt akció szerdától péntekig tart.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×