eur:
393.7
usd:
364.63
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Lőrinczy György: Én sem hinném el, hogy nem tudtam róla

Lőrinczy György: "Én sem hinném el, hogy nem tudtam róla"

Nem tudott korábban Kerényi Miklós Gábor ügyeiről a Budapesti Operettszínház igazgatója - állította a Fidelio.hu-nak adott interjúban Lőrinczy György. Az intézmény felmentette a munkavégzés alól az eddigi művészeti igazgatót.

A Budapesti Operettszínház igazgatója a Fidelio.hu-n megjelent interjúban azt mondta, nem tudott azokról a történetekről, amelyekkel Kerényi Miklós Gábort vádolják.

„Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy nem, nem tudtam róla - és hozzáteszem, hogy nem lepődöm meg, ha nem hiszed el,

mert valószínűleg én sem hinném el hasonló helyzetben” - mondta Lőrinczy György.

A főigazgató kiemelte: éjjel-nappal azzal foglalkoznak, hogy a színház, amelyben Kerényi Miklós Gábor több évtizede meghatározó szerepet játszott, minél előbb visszatérjen a normális kerékvágásba, a társulat megnyugodjon, elinduljanak közösen a tisztulás-gyógyulás felé.

Arra a kérdésre, hogy nem hallotta-e Kerényit ordítani, színészeket megalázni, tűrhetetlenül viselkedni, azt mondta: de igen, ahogy más rendezőket is, és veszekedtek is emiatt sokat, de a szakmában hajlamosak az ilyesmihez megengedően viszonyulni, mert az eredmény felől nézik.

Kerényi egy múlt szerdai megbeszélésen azt mondta, a színháznak kötelessége őt megvédeni, és kérte, hogy álljanak ki mellette a művészek. Erre az igazgatóság azt válaszolta, hogy ezt nem tudják megtenni, mert nem tudják, nem történt-e valami.

Az Operettszínház kedden azonnali hatállyal felmentette a munkavégzés alól az eddigi művészeti igazgatót. Ez azonban nem kirúgás, ezzel nyolc hónap múlva szűnik meg a munkaviszonya.

Kerényi interjúkban úgy reagált, hogy az ellene felhozott esetek egy olyan oktatási folyamat játékos részei voltak, amelyek kölcsönösségen alapultak, és nem volt szexuális töltetük. A hvg.hu-nak azt mondta, hogy a történtek mögött nem volt valódi zaklatás, abuzálás, szexuális erőszak.

Maros Ákos korábbi táncos, színész és műsorvezető volt az első, aki az ATV-ben hétfőn este azt mondta, hogy a rendező 23 évvel ezelőtt lehúzatta vele a nadrágját, és elfenekelte egy vállfával.Kerényi később erre úgy emlékezett az ATV-nek nyilatkozva, hogy ez egy közös megegyezés alapján történő valami volt két felnőtt ember között, de elnézést kért.

Maros Ákos a Facebookon válaszolt a rendező szavaira.

„Kerényi Miklós Gábor nevetséges bocsánatkérését - már amennyiben ez a bagatellizált nyilatkozat annak tekinthető -annyival mindenképpen kommentálnám, hogy egy fiatal táncos vállfával történő elfenekelése nálam nem tartozik sem a "művészi érzékenység és a teljes belefeledkezés", sem pedig "a mérhetetlen művészi szabadságvágy okán" elfogadható viselkedésbe.” - írta.

Kedden Czapáry Veronika írónő arról beszélt, hogy tizenegy olyan emberről tud, akit a művészeti vezető molesztált: a legfiatalabb csak 13 éves volt. Utóbbi eset 1992-ben történt az Operaházban. A férfi azt üzente az ATV-nek, nem nyilatkozik, de

bíróság előtt vállalja a történetét.

Múlt héten Kalmár Péter rendező, producer a blogján nyílt levelet tett közzé, amelyben az egyik fővárosi színház vezető beosztású munkatársa fiának címezve, de név nélkül írt a vádakról. Kerényit a blogján Bayer Zsolt nevezte meg.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×