eur:
394.93
usd:
370.56
bux:
65090.71
2024. április 19. péntek Emma

A mongol migránsok már a spájzban vannak

Mongol migránsokat és embercsempészeket fogtak el a magyar-ukrán határnál.

Hat mongol állampolgárságú határsértőt és az őket segítő embercsempészeket fogtak el a rendőrök a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tarpánál szerdán - közölte a rendőrség honlapján a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.

A tájékoztatás szerint a járőrök hajnalban a község külterületén fogták el a magukat mongol állampolgárnak valló négy férfit és két nőt, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

A rendőrök az illegális migránsokat előállították a közeli beregsurányi határrendészeti kirendeltségre. Rövid idővel később a beregsurányi magyar-ukrán közúti határátkelőhelyen jelentkezett belépésre egy magyar rendszámú személygépkocsival két, szintén mongol állampolgárságú férfi, gépkocsijukban több, női holmit tartalmazó hátizsákot találtak az ellenőrzést végrehajtó rendőrök. Gyanújuk szerint a két külföldi férfi nyújtott segítséget a korábban Tarpánál elfogott mongoloknak az államhatár illegális átlépéséhez.

A két férfival szemben a megyei rendőr-főkapitányság embercsempészés elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást - olvasható a www.police.hu oldalon.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×