Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ma megszólal Bróker Marcsi

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Hétfőn kezdődik a Kun-Mediátor-ügy tárgyalása a Szolnoki Törvényszéken.

A büntetőper egyetlen vádlottja a 64 éves, Bróker Marcsiként elhíresült D. Sándorné egykori cégvezető, aki az ügyészség szerint pénzügyi jogsértések sorozatát követte el másfél évtizeden át. Az ügyben a tanúk száma több mint kétszáz, és a bíró csaknem hatszáz nyomozati vallomást tervez felolvasni - írja a Magyar Nemzet.

A Karcagon sokak által ismert, köztiszteletben álló és jó kapcsolatokkal rendelkező D. Sándorné a Kun-Mediátor Kft. nevében 1999 nyarától egészen 2015 tavaszáig pénzügyi befektetési lehetőséget kínált, és a céget képviselve havi rendszerességgel kötött szerződéseket. Ezek alapján az ügyfelek pénzt utaltak, illetve adtak át neki, ő pedig cége nevében vállalta, hogy azt havi 1–1,75 százalékos hozamot garantálva pénzintézeteknél köti majd le.

D. Sándorné azonban megtévesztette ügyfeleit, mert pénzügyi szolgáltatói tevékenység folytatására a cégnek nem volt engedélye, és a nőnek – a gazdasági és pénzügyi viszonyokra tekintettel – nem volt reális lehetősége az ígért hozam garantálására.

A befektetés céljából átvett pénzt nem is helyezte el pénzintézeteknél, ehelyett részben saját és családtagjai életvitelének költségeire, részben más sértetti kifizetések fedezésére fordította. Az asszony 2015 áprilisában a cége elleni nyomozás elindítása után nyomtalanul eltűnt és a karib-tengeri Belize-en bujkált, ahonnan kiadatása után 2016 végén hozták haza Magyarországra.

Az üzletszerűen elkövetett csalássorozattal, jogosulatlan pénzügyi tevékenységgel, sikkasztással és más bűncselekményekkel megvádolt nő ügyében havonta négy-öt alkalommal tartanak majd tárgyalást, az elsőfokú ítélet kihirdetése 2018 őszén várható.

Az ügyben a vádirat 1700, a nyomozati anyag pedig mintegy 60 ezer oldalt tesz ki. A bíróság a ma kezdődő tárgyalási sorozattal kapcsolatban felhívta a figyelmet: valamennyi sértett esetében fennáll annak lehetősége, hogy a bíróság később tanúként hallgatja meg őket. A még meg nem hallgatott tanúk pedig a meghallgatásukig a perjogi rendszabályok szerint nem lehetnek jelen sem a vádlott, sem más tanúk meghallgatásán. Ezért a bíróság arra kéri az ügy sértettjeit, hogy csak akkor jelenjenek meg a tárgyaláson, amikorra idézést kaptak vagy a közeljövőben kapni fognak.