eur:
392.81
usd:
366.15
bux:
66822.17
2024. április 25. csütörtök Márk
Így zajlik a metrópótlás első éles napja - képgaléria

Így zajlik a metrópótlás első éles napja - képgaléria

Kisebb fennakadások ellenére egyelőre gördülékeny a 3-as metró buszos pótlása – hangsúlyozta Dabóczi Kálmán, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója.

A BKK vezetője szerint az utasok nagy türelemmel állnak hozzá a „hihetetlen embert próbáló feladathoz”. Vannak apróbb csúszások és kisebb fennakadások, de a pótlóbusz-rendszer zökkenőmentesnek tekinthető – tette hozzá.

A forgalmi rend sűrítése miatt a 12-es és a 14-es villamosnál torlódik a forgalom, mivel az autósok nem szokták meg a kötött pályás járművek ilyen gyakori indítását. Ennek megoldására Dabóczi Kálmán rendőri segítséget ígért a délutáni csúcs idejére.

Dabóczi Kálmán megfelelőnek tartja az utasok tájékoztatását is, amelyet a padlómatricák, a járművek feliratozása, hangosbemondó, valamint szórólapok is segítik. A személyes utastájékoztatás biztosítása érdekében az első két hétben a megszokottnál 120 munkatárssal több van terepen.

Szólt arról is, hogy a napszaktól függően 60-80 busz áll forgalomba, és a társaság igyekszik a sofőrök hatékonyabb beosztásával is segíteni a közlekedést.

A legnagyobb kihívást a felesleges pánikkeltést jelenti azok részéről, akik azt jósolják, káosz lesz Budapesten a metrópótlás miatt. „Mi azon dolgozunk, hogy ne legyen” – tette hozzá a vezérigazgató.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×