eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Brüsszel dönthet az áfamentesség emeléséről - a nap hírei

Fennakadások várhatók a közlekedésben a 3-as metróvonal északi szakaszának hétfőn kezdődő felújítása miatt. Feladta magát a volt katalán elnök a belga hatóságoknak. Elhunyt Pápai Erzsi Jászai-díjas színművész. A nap legfontosabb hírei november 5-én.

Fennakadások várhatók a közlekedésben a 3-as metró északi szakaszának hétfőn kezdődő felújítása miatt. A szerelvények helyett a következő egy évben munkanapokon este fél 9-ig a Lehel tér és Újpest-központ között, esténként és szombat-vasárnap pedig a teljes vonalon autóbuszok viszik az utasokat. Az LMP szerint a 3-as metró rosszul szervezett pótlása miatt hétfőn összeomolhat a teljes budapesti közösségi közlekedés.

A jelenlegi másfélszeresére, 12 millió forintra nőhet a legkisebb vállalkozások áfamentessége, ha az Európai Unió is hozzájárul ehhez - közölte a nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály elmondta: a kormány már megkezdte az egyeztetést az Európai Bizottsággal. Hozzátette: ha Brüsszel hozzájárul ehhez, akkor az 25 milliárd forintos megtakarítást eredményez a kisvállalkozóknak.

Hétfőn fejezi be aktuális kéthetes ülését az Országgyűlés. A képviselők az LMP kezdeményezésére a devizahitel-károsultak érdekében szükséges lépésekről tartanak politikai vitát. A parlament ülése napirend utáni felszólalásokkal ér véget.

Nemzeti minimumnak szánt javaslatcsomagot mutatott be a magyar kivándorlás megállításáért Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője. Az ellenzéki politikus elmondta, tízpontos programja egyebek mellett javaslatot tesz egy kivándorlásügyi államtitkárság létrehozására, a külképviseletek megerősítésére, egy bérlakásépítési programra.

Feladta magát a belga rendőrségen Carles Puigdemont volt katalán elnök - jelentette a belga közszolgálati televízió hatósági forrásokra hivatkozva. Spanyolországban lázadással, zendüléssel és hűtlen kezeléssel vádolják Katalónia menesztett, korábbi kormányfőjét.

Rekordot döntött a részvételi arány a szombaton tartott szlovákiai megyei választáson. A jobbközép ellenzéki pártok jobban, Robert Fico kormánypártja, az Irány-Szociáldemokrácia pedig gyengébben szerepelt. A Magyar Közösség Pártja és a Híd szlovák-magyar párt közötti párharc egyértelmű győztese az MKP lett.

Életének 83. évében elhunyt Pápai Erzsi Jászai-díjas színművész, Érdemes művész, a Nemzeti Színház Örökös tagja - írta a szinház.org. Pápai Erzsi gyermekszínészként kezdte pályafutását. Diplomájának megszerzésétől egészen 1989-es nyugdíjba vonulásáig a Nemzeti Színház művésze volt.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×