eur:
394.13
usd:
364.98
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nagy ellenőrzésben veszik elő az autósokat

Nagy ellenőrzésben veszik elő az autósokat

Összehangolt akcióban ellenőrzik a közlekedési hatóságok szakemberei a személyautók és az autóbuszok megfelelő felkészítettségét a téli időjárási körülményekre.

A közlekedési hatóságként eljáró Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a kormányhivatalok járási (fővárosi, kerületi) hivatalainak munkatársai országos akció keretében ellenőrzik az autókat és autóbuszokat 2017. november 8. és 10. között.

A személygépkocsik esetében a megállított járművek gumiabroncsai időszaknak való megfelelőségét, műszaki állapotát, méret- és típusazonosságát, a fagyálló folyadék meglétét, szintjét és fagyáspontját, az ablaktörlő lapátokat, az ablakmosó-, világító- és jelzőberendezéseket vizsgálják a szakemberek.

A közforgalmú, állami vagy önkormányzati tulajdonú buszok áttekintése az ülések és biztonsági övek rögzítésére és működőképességére, a baleseti mentést szolgáló eszközökre (pl. tűzoltó készülékekre, ablaktörő kalapácsokra, ajtók vésznyitó szerkezeteire) is kiterjed.

Az ellenőrzött gépkocsik vezetőit tájékoztatják a téli járműüzemeltetés általános feltételeiről, a kifogásolható, de még nem szabályszegő mértékben leromlott állapotú járműegységek további használatának kockázatairól. A novemberben is nyári gumiabroncsokat használók figyelmét felhívják a csere időszerűségére.

Hangsúlyozzák: az őszi-téli időszakban megváltozó út- és látási viszonyokhoz minden közlekedőnek alkalmazkodnia kell. Csúszós, havas úton a fékút hosszabb, az elindulás és kanyarodás is nehezebb.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×