eur:
393.76
usd:
365.1
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Ilyen válaszokat kapott az azeri korrupciógyanús pénzekkel kapcsolatban a Jobbik

Ilyen válaszokat kapott az azeri korrupciógyanús pénzekkel kapcsolatban a Jobbik

A párt értékelése szerint a hatóságok az azeri korrupciógyanús pénzekkel kapcsolatos ügy "elkenésére" játszanak. Staudt Gábor, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján beszélt arról, milyen válaszokat kapott az ügyben tett feljelentésére.

Egy nemzetközi újságíró szervezet szerint 2012 és 2014 között 2,9 milliárd dollárt utalhatott át Azerbajdzsán feltehetőleg korrupciós célra különböző országoknak, s ebből 7,6 millió dollár 3 magyarországi cég bankszámlájára érkezett. Hozzátette: az utalások az azeri baltás gyilkos kiadatása után történtek.

A jobbikos politikus elmondta, hogy a pénzmosással kapcsolatos bejelentési kötelezettség gyanújával tett feljelentést a Fővárosi Főügyészség elévülés miatt elutasította, a pénzmosás ügyében pedig feljelentés-kiegészítést rendeltek el.

A hivatali vesztegetés, illetve annak elfogadása miatt tett feljelentést pedig azzal az indokkal utasították el, hogy az tényállítást nem tartalmaz - ismertette Staudt Gábor, aki azt is elmondta: noha az utalások célja és felhasználása ismeretlen, a hatóságok ezt nem értékelték úgy, hogy a banki átutalás ténye bűncselekményt megalapozó körülmény lenne.

A rendőrségnek és az ügyészségnek lett volna mit kinyomozni, ellenőrizniük kellett volna a konkrét számlákat - jegyezte meg.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×