eur:
394.26
usd:
370.42
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Egyre népszerűbb a tartós bérlet

Egyre népszerűbb a tartós bérlet

A piaci trendek szerint a készpénzes és a hitelre történő vásárlás is kezd háttérbe szorulni a hazai autópiacon. Ezek helyett a bankok és az ügyfelek többsége is mindinkább előnyben részesíti a lízingelést - írja a Magyar Idők.

A már magánszemélyeknek is elérhető szolgáltatások köre is bővül, már fix havidíjért akár évente vadonatújra cserélhetik autójukat az ügyfelek, ha igénylik.

Az autóhitelnél a jármű tulajdonjoga az első perctől fogva a hitelfelvevőé, a tartozást pedig a banknak kell folyamatosan törleszteni, a lízingnél csak az utolsó részlet kifizetésével kerül az autó tulajdonjoga az ügyfélhez. A lízingcég vásárolja meg az autót azért, hogy azt az ügyfél használatába adja.

Az évtized elején kiderült, hogy tömeges nem fizetés esetén a hitelkonstrukció nem előnyös sem az ügyfeleknek, sem a bankoknak. Ezért terjed el egyre jobban az utóbbi időben a lízing, ahol a gépjármű az elsődleges fedezet. Baj esetén a járműből könnyen és gyorsan tud pénzt csinálni a lízingcég.

Növekszik a tartós bérlés népszerűsége is. Az úgynevezett operatív lízing azoknak megoldás, akik autóval szeretnének közlekedni, de a tulajdonszerzéshez kapcsolódó hátrányokat nem szeretnék kezelni. Ebben az esetben szintén a lízingcég, illetve bérbe adó cég vásárolja meg a gépjárművet, de kedvezőbb feltételekkel tudja használatba adni rövidebb vagy hosszabb időre - írja a Magyar Idők.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×