Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Új miniszterelnök-jelölt az MSZP-nél? – Lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az MSZP új lehetséges miniszterelnök-jelöltről tárgyal a Magyar Nemzet szerint. A Világgazdaság arról ír, hogy tovább bővülhet a Mol Bubi közbringarendszer. A Magyar Idők pedig interjút készített a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnökével, aki örül, hogy Budapest pályázik az atlétikai világbajnokság rendezésére.

A Magyar Nemzet azt írja, Balázs Péter esetleges miniszterelnök-jelöltségével is foglalkozott tegnap esti ülésén az MSZP elnöksége. A lap információi szerint szó volt arról, hogy beszélgetést, egyeztetést kezdeményeznek a volt külügyminiszterrel, egykori uniós biztossal, így kiderülhet, miben értenek egyet, és ki hogyan képzeli el az ország jövőjét.

A Világgazdaság arról ír, jövőre tovább bővülhet Budapesten a Mol Bubi közbringarendszer, újabb állomásokkal és kerékpárokkal bővítik a hálózatot, és a tervek szerint további területeket is bekapcsolnak a szolgáltatásba, egyebek közt Óbuda központi részét.

A Magyar Idők Sebastian Coe-val közöl interjút. A Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke azt mondta, örül, hogy Budapest megpályázza a 2023-as atlétikai világbajnokság rendezését. A brit sportdiplomata beszél egyebek közt Magyarországhoz és a Gyulai családhoz fűződő viszonyáról is.

A Magyar Idők arról ír, két és fél év alatt több mint százezer üveg illegálisan árusított parfümöt foglalt le a NAV. A tételek legnagyobb része hamisítvány volt, és rendszerint a Távol-Keletről érkezett. Az utánzatok a vásárlók egészségét is veszélyeztethetik: káros vegyi anyagokat, de akár állati vizeletet is tartalmazhatnak.

A Portfolio cikke szerint a magyarok is nagyot kaszálhatnak a Mol gigaberuházásán. Mint beszámolnak róla, 1991-es megalakulása óta a legjelentősebb értékű beruházására készül a Mol, amely olyan nagyságrendű lesz, hogy azzal a társaság Közép-Kelet-Európa vezető vegyipari vállalatává alakul át. A cég arra törekszik, hogy minél több magyar beszállítót vonjon be.

A Magyar Nemzet az MTVA és az NMHH jövő évi büdzséjéről ír. A hatóságnál jövőre 4,3 százalékkal jut kevesebb személyi juttatásokra, ám így is 8,8 milliárd forintot költhetnek erre, vagyis átlagosan személyenként 13,5 fél millió forinttal számolnak. A közmédia jövőre 80,7 milliárd forintból gazdálkodhat.