eur:
393.76
usd:
365.11
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Több mint kétezer bejelentést kaptak a tűzoltók az erős szél okozta károk miatt - a nap hírei

Halálos áldozatai is vannak az Európa több országán végigsöprő viharnak. Több százezren tiltakoztak Barcelonában a független Katalán Köztársaság létrehozása ellen.

Estére mindenhol mérsékelte, illetve visszavonta a viharos szél miatt kiadott harmadfokú riasztásokat az Országos Meteorológiai Szolgálat, de továbbra is első- és másodfokú figyelmeztetések vannak érvényben. Országszerte több mint kétezer bejelentést kaptak a tűzoltók, főleg kidőlt fák, leszakadó ágak miatt riasztották őket. Több közösségi járat közlekedésében fennakadások voltak és több száz fogyasztónál szünetelt az áramszolgáltatás

Halálos áldozatai is vannak az Európa több országán végigsöprő viharnak. Lengyelországban, Csehországban és Németországban összesen 5 halálos áldozata van a viharnak, több százezer háztartás maradt áram nélkül. Komoly fennakadások voltak a közlekedésben.

Az Országgyűlés - figyelmen kívül hagyva Áder János köztársasági elnök vétóját - kedden várhatóan megerősíti a családi házak kötelező kémény ellenőrzésének eltörlését. Az államfő azzal küldte vissza a jogszabályt, hogy a kémények önkéntes alapú ellenőriztetése jelentősen növelheti az életveszélyes helyzetek számát.

Az MSZP szerint 208 ezer rászoruló gyermek fele nem kap napi egy tál meleg ételt az őszi szünetben a jogszabályok ellenére. Bangóné Borbély Ildikó, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője azt mondta, az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem adja ki a szünidőről kért adatokat. A Fidesz úgy reagált, hogy a kormány minden iskolai szünetben fizeti a rászoruló gyerekek ellátását, ha a szülő igényli azt.

Az Európai Parlament megtöbbszörözte az európai fiatalok utazását segítő programjának költségvetését. 2018-ban már több ezer magyar fiatal vehet részt az ingyenes InterRail-bérletprogramban.

Magyar kezdeményezésre kerül napirendre a méz, a méhészetek és a méhészek helyzete az Európai Unióban - mondta a Fidesz európai parlamenti képviselője. Erdős Norbert a jelentés előterjesztője kiemelte: a dokumentum a mézimport eddiginél szigorúbb ellenőrzését javasolja az unió külső határain.

Több százezren tiltakoztak Barcelonában a független Katalán Köztársaság létrehozását célzó javaslat ellen. A Katalán Köztársaságot pénteken szavazta meg a barcelonai parlament függetlenségpárti többsége, ezt követően a spanyol kabinet feloszlatta a regionális kormányt és megkezdte a katalán feladatok átvételét.

Javította Olaszország adósi besorolását a Standard and Poor's. A hitelminősítő szerint a döntést az tette lehetővé, hogy javulnak Olaszország gazdasági kilátásai, bővülnek a beruházások, fokozatosan nő a foglalkoztatottság és kezd megerősödni a bankrendszer.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×