eur:
394.96
usd:
365.53
bux:
0
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Késnek a vonatok a vihar miatt - 2-4 órás késések is lehetnek

Az országon átvonuló vihar főként a Budapest-Győr-Hegyeshalom, a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa, a Budapest-Pécs, a Budapest-Veresegyház-Vác, a Budapest-Kelebia, valamint a Szeged-Békéscsaba vonalakon okoz jelentősebb fennakadásokat, késéseket. Ausztria és Szlovákia felöl a nemzetközi vonatok a menetrendben tervezettnél 30-120 perccel később lépik át a határt.

A Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon már szinte teljesen helyreállt a menetrend a kora délutáni helyzethez képest. A vonatok többsége maximum 5-15 perccel hosszabb menetidővel közlekedik, csak néhány vonat esetében lehet ennél hosszabb 30-60 perces késéssel számolni. Tatabánya és Szárliget között egy vágányon 13 órakor újraindulhatott a vonatforgalom, a másik vágányon a felsővezeték javítása várhatóan 17 óráig tart - olvasható a MÁV közleményében.

A Budapest-Pécs vonalon Pusztaszabolcs és Szabadegyháza között megindulhatott a vonatforgalom, de Ercsi és a Dunai Finomító állomások között még várhatóan 19 óráig tart a felsővezeték javítása. A késések már csökkentek, 30-60 (egy-két vonatnál 60-90) perccel hosszabb menetidőre lehet számítani, de az elővárosi járatok esetében, Pusztaszabolcs és Budapest között csak 10-30 perc a plusz várakozási idő.

30-80 perces késésekre lehet számítani a Budapest-Veresegyház-Vácvonalon késő estig. Rákospalota-Újpest és Fót között megindulhatott a vonatforgalom röviddel 15 óra után, azonban Fótfürdő megállóhelynél faág zuhant a felsővezetékre és kigyulladt, ezért jelenleg Fót és Csomád között szünetel a forgalom.

A Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vonalon a Balaton déli partja felé a távolsági forgalomban a 120-240 percet is elérheti a késés. Az elővárosban sokkal jobb a helyzet, Budapest és Székesfehérvár között 10-30 perccel nőtt a menetidő, fennakadás nincs, azonban a viharos szél miatt sebességkorlátozást vezettek be.

A kelebiai vonalon Kiskunlacházánál várhatóan 20 óráig tart a felsővezeték helyreállítása, addig Kunszentmiklós-Tass és Délegyháza között pótlóbuszok szállítják az utasokat. Az átszállások miatt 30-60 perces késésekkel lehet számolni.

Késő estére állhat helyre a menetrend a Szeged-Békéscsaba vonalon. Ezen a vonalon 20-60 (egy-két vonat esetén 60-100) perccel nőtt a menetidő, mert Hódmezővásárhely és Kútvölgy állomások között egy fa dőlt a pályára, a Szeged felöl Békéscsabára tartó vonat megállt előtte. 15:40-re eltávolították a fát, ezért megindulhatott a vonatközlekedés.

Pécsbánya és Áta között egy fa dőlt a sínekre, a Pécsről Villányba tartó vonat megállt előtte. A fa eltávolításáig szünetel a forgalom, 30-60 perces késés várható néhány vonat esetében.

A Székesfehérvár-Szombathely vonalon 10-20 perccel hosszabb eljutási idővel számolhatnak az utasok, a Budapest-Székesfehérvár szakaszon bevezetett sebességkorlátozás miatt.

A vihar okozta fennakadások miatt utasaink elnézését és türelmét kérjük!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Brutálisan jó évet zárt a PannErgy - Ezt bizony ki lehet rakni az ablakba

Brutálisan jó évet zárt a PannErgy - Ezt bizony ki lehet rakni az ablakba

Elsősorban a jelentősen megnövekedett villamosenergia költségeknek köszönhetően megugrott a PannErgy hőértékesítésből származó árbevétele 2023-ban, ezzel a tavalyi rekordévre is rákontrázva új bevételi csúcsot ért el a társaság. A negyedik negyedév a meleg időjárás miatt már kedvezőtlenül alakult a társaság számára (és a Miskolci Projekt késlekedése is rontja a kilátásokat), ám ezzel együtt is soha nem látott profitot tudott elérni a lezárt évben a társaság - derül ki az éves jelentésből.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 07:57
×
×
×
×