eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A vihar miatt továbbra is első- és másodfokú figyelmeztetések vannak érvényben

Vasárnap estére mindenhol mérsékelték, illetve a visszavonták a viharos szél miatt kiadott harmadfokú riasztásokat, de országszerte továbbra is első- és másodfokú figyelmeztetések vannak érvényben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap este az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: az átvonult hidegfront mögött késő estig az északnyugati szelet még többfelé kísérhetik viharos lökések. Erősen viharos, 90-110 kilométer/órás széllökéseknek már kicsi az esélye, de a Dunántúl keleti részén, a főváros tág környezetében, valamint az Alföld déli felén még előfordulhatnak 70-90 kilométer/órás szélmaximumok. Egy-egy 60-70 kilométer/óra körüli széllökés máshol sem kizárt, de összességében nem lesz jellemző. A magasan fekvő helyeken szintén kell számítani viharos széllökésekre, de egyre csökkenő eséllyel.

Éjszakára mindenütt veszít erejéből a szél, de néhol még ekkor sem kizárt viharos szél.

Hétfőn napközben már csak az Észak-Dunántúlon lesznek 70-80 kilométer/órát elérő széllökések. A viharos szél veszélye miatt hétfőre már csak elsőfokú figyelmeztetéseket adtak ki: Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas és Veszprém megyére.

Az előrejelzés szerint hétfőn gomolyfelhős, napos idő várható, de futó zápor bárhol előfordulhat. Az Északi-középhegység magasabb csúcsain hózápor sem kizárt. A minimumhőmérséklet általában 0-6 fok között alakul, de az észak-borsodi szélvédettebb völgyekben gyenge fagy is lehet. A nappali maximumok általában 10 fok körül alakulnak.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×