eur:
393.81
usd:
365.07
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A kormány válaszolt Szél Bernadettnek

A kormány részletes választ küldött Szél Bernadettnek, miután az LMP képviselője letagadta a Soros-terv létezését - jelent meg a kormany.hu oldalon.

Az írásos válasz tartalmazza a milliárdos bevándorlást segítő javaslatait és az ezt tükröző uniós döntéseket, és kitér arra is, hogy az LMP támogatta ezeket Brüsszelben - írták.

Szél Bernadett még szeptemberben közérdekű adatigénylést kért a kormánytól.

A Szél Bernadettnek küldött levélben a Kormányzati Tájékoztatási Központ azt írta, Soros György a bevándorlással kapcsolatos terveit nyilvános fórumokon tette közzé, és azok az uniós előterjesztések is hozzáférhetőek, amelyekből egyértelműen visszaköszönnek elképzelései.

Az évi egymillió bevándorló Európába telepítéséről, a nem kormányzati szervezetek szerepvállalásáról, az unió 15 ezer eurós fejenkénti éves támogatásáról a Project Syndicate nevű szervezet hozott nyilvánosságra jelentést 2015 szeptemberében - írták. A határzárak lebontásáról Soros György a Bloomberg gazdasági hírügynökségnek nyilatkozta 2015 októberében, hogy tervüknek a bevándorlók védelme a cél, és "a nemzeti határok jelentik az akadályt" - áll a levélben.

A válasz szerint Soros György tavaly június 30-án Brüsszelben azt javasolta, hogy az EU a migrációs válság megoldása érdekében csökkentse a mezőgazdasági és kohéziós uniós kiadásokat.

A kormány levelében azt is írta, hogy a tervek céljáról a milliárdos "Nyílt társadalom" című könyvében ír. Ebben a kormány szerint az áll: "a globális nyílt társadalom létrehozása mindenképpen magában foglalná a belügyekbe való beavatkozást is.""

A Nyílt társadalmak Alapítvány egyik 2016 augusztusában kiszivárgott jelentésében a kormány válasza szerint az áll: "támogattuk a terület befolyásos szereplőit, beleértve az agytrösztöket, a politikai elemzőközpontokat, a civil társadalom hálózatait és azok szereplőit, hogy alakítsák a migrációs politikát, és befolyásolják a migráció szabályozását és végrehajtását meghatározó regionális és globális folyamatokat."

A nemzeti konzultáció aktualitását az adja - írja a kormány -, hogy a brüsszeli intézmények döntéseiben visszaköszönnek a milliárdos javaslatai. Az Európai Parlament Állampolgári és Igazságügyi Szakbizottságának (LIBE) rendelettervezete állandó, felső létszámkorlát nélküli betelepítési rendszert hozna létre, a betelepítéseket elsősorban azokba az országokba irányítanák, amelyek rosszul állnak a betelepítések terén, a bevándorlók 30 fős csoportokban kérhetik, hogy ugyanabba a tagállamba telepítsék őket, megkönnyítenék a családegyesítéseket és pénzügyi szankciókkal sújtanák azokat az országokat, amelyek nem hajlandóak részt venni a programban. Mindezek mellett a bizottság bevonná a nem kormányzati szervezeteket a betelepítési eljárásokba, így Magyarországon azok a szervezetek is koordinálhatnák a betelepítéseket, amelyek átláthatatlan módon, külföldről kapják támogatásaik jelentős részét - olvasható a kormány válaszában.

A fenti tények a kormány szerint alátámasztják a Soros-terv létezését és azt, hogy sokan dolgoznak ennek a végrehajtásán. "Egy olyan tervről van szó, amely egyértelműen felül akarja írni a tagállamok meglévő jogköreit, és ezzel szembemegy az alapvető demokratikus elvekkel" - fogalmaztak. Hozzátették: a megvalósulás beláthatatlan gazdasági terhet és biztonsági kockázatot jelentene és sajnálják, hogy ezeket a kockázatokat az LMP tagadja.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×