eur:
393.78
usd:
365.09
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Szolgáltatásmegosztás könnyíthet a lakásbérleten

Szolgáltatásmegosztás könnyíthet a lakásbérleten

A lakásbérleti piac tele van buktatókkal a bérlők és a kiadók számára is. Egy magyar startup azt ígéri, hogy leveszi a vállakról a terhek egy részét - írja a Magyar Idők.

Miután a budapesti lakásbérleti díjak elszálltak, azaz kezdenek felzárkózni a régió nagyvárosainak az árszínvonalához, egyre nagyobb a tétje a sikeres lakásbérlésnek. Egzisztenciák, munkahelyváltások múlhatnak azon, hogy sikerül- e időben megfelelő lakást bérelni, másfelől a banki kamatok mélyrepülése idején a befektetési lehetőségek között kézenfekvő az ingatlan hasznosítása. Mindezek következtében folyamatosan nő a nyomás a bérleti piac szereplőin, így a zavarosban halászók könnyebben érvényesülnek.

Mindkét félnek megkönnyíti az életét, ha a folyamatban szerepel egy hivatásos közvetítő, amely beszerzi a hiteles adatokat és végigkíséri a teljes folyamatot, azonban ennek a költségét csak a prémium szegmensben viselik el a hozamok. A lakások túlnyomó többségénél a tulajdonos maga választja ki a bérlőt, illetve a bérlő igyekszik megfelelő bérleményt találni. Az ő életüket fogja megkönnyíteni, és a kifejezetten csalárd szándékkal élőket elriasztani egy hazai startup.

A Rentingo.com arra vállalkozik, hogy begyűjti a lehető legtöbb információt a a bérlőktől és a bérbeadóktól egyaránt, összeveti az adatokat a földhivatali nyilvántartással. Danóczy Balázs társalapító a Magyar Időknek elmondta, a honlapon a bérlő és a bérbeadó az átláthatóság érdekében egyaránt igazolhatja a valós személyazonosságát a regisztráció során. A bérlő személyes profilt hoz létre, amelyen fel van tüntetve róla egy sor fontos információ: fényképe, részletes bemutatkozása, igazolások a munkahelyétől, korábbi főbérlők véleménye, az, hogy időben fizet-e, vagyis hogy létező, fizetőképes, megbízható személy-e. A tulajdonos, aki a lakást hirdeti, szintén létrehoz egy profilt, ahol a lakásról és saját magáról tölt fel hiteles és ellenőrzött információkat. Vagyis mindkét fél nyomon követhető, és ha a bérlőnek szimpatikus egy ingatlan és annak a tulajdonosa, akkor kapcsolatfelvételt kezdeményez. Kizárólag akkor láthatják egymás személyes adatait, ha mindkét fél akarja a kapcsolatot.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×